Ανάσταση με τους Φρουρούς στο Ε.Φ της Καλόλιμνου …Μια ανάσα από τα Ίμια ! (φωτό &video) Ανάσταση με τους Φρουρούς στο Ε.Φ της Καλόλιμνου …Μια ανάσα από τα Ίμια ! (φωτό &video) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ανάσταση με τους Φρουρούς στο Ε.Φ της Καλόλιμνου …Μια ανάσα από τα Ίμια ! (φωτό &video)

Ανάσταση με τους Φρουρούς στο Ε.Φ της Καλόλιμνου …Μια ανάσα από τα Ίμια ! (φωτό &video)
Κοντά στους άγρυπνους φρουρούς του ΕΦ Καλολίμνου, απέναντι στις νησίδες των Ίμίων, βρέθηκαν το  Μεγάλο Σάββατο, 10.30 πρωί, 7 Απριλίου 2018  η Στρατιωτική Ηγεσία της *80 ΑΔΤΕ για την Ανάσταση του Κυρίου …Μια ανάσα απο τα Ϊμια  Το παρών έδωσαν o Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Λάμπρος Ναζίφης, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Αντώνιος Μητάφης με τις Τοπικές Αρχές της Καλύμνου.

Παρόντες ο Μητροπολίτης κ.κ Παίσιος, ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής, ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Σταυλάς ,ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Ιωάννης Διαμαντής, ο δημοτικός σύμβουλος Παντελής Ζωίδης.
Επίσης μαζί ήταν ο Καλυμνιακής καταγωγής Δήμαρχος του Τάρπον Σπρίνγκς Κρις Αλαχούζος, ο Πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Γεράσιμος Αποστολάτος, ο Πρόεδρος και τα μέλη Εφέδρων Αξιωματικών Ιωάννης Νομικάριος ,Μανώλης Λοϊζος και Παντελής Κουτρούλης.
Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παϊσίου, συμπαραστατούμενου από τον Ιερέα π. Τίτο τελέστηκε η Αναστάσιμος ακολουθία και όλοι μαζί έψαλαν το Χριστός Ανέστη.
Ακολούθησε η θεία κοινωνία για τους αξιωματικούς και οπλίτες και αμέσως μετά, όλοι οι παριστάμενοι έψαλαν τον Εθνικό ύμνο.
Μετά τις ευχές, πραγματοποιήθηκε το πατροπαράδοτο έθιμο με το τσούγκρισμα των αυγών και η επίσκεψη έκλεισε με αναμνηστική φωτογραφία, με φόντο την Ελληνική σημαία να δεσπόζει, μία αναπνοή από τα Ίμια.
Η μετακίνηση από Κάλυμνο προς Καλόλιμνο έγινε με το ταχύπλοο σκάφος «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» με καπετάνιο τον Αντώνη Γεδεών.
Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr καθώς και φωτογραφικό υλικό\
http://veteranos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ανάσταση με τους Φρουρούς στο Ε.Φ της Καλόλιμνου …Μια ανάσα από τα Ίμια ! (φωτό &video)
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6677132333193832587
Σχόλια
item