Απίστευτος Πολάκης: Χαρακτήρισε «μπούρδες» τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας! Απίστευτος Πολάκης: Χαρακτήρισε «μπούρδες» τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Απίστευτος Πολάκης: Χαρακτήρισε «μπούρδες» τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας!

Απίστευτος Πολάκης: Χαρακτήρισε «μπούρδες» τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας!
Σκηνές απείρου κάλλους με τον Παύλο Πολάκη να αμφισβητεί ακόμα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας εκτυλίχθηκαν στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία στη Βουλή.
Μάλιστα ο κ. Πολάκης απαίτησε εξηγήσεις ακόμα και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχουν ανοίξει τραπεζικοί λογαριασμοί για την υπόθεση του Ντυνάν.
Ο Πρόεδρος της εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας και ο βουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Γεωργαντάς του εξήγησαν ότι με βάση τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η εξεταστική της Βουλής δεν μπορεί να ανοίξει απευθείας τραπεζικούς λογαριασμούς. 
“Μόνο οικονομικοί εισαγγελείς και εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς έχουν δικαίωμα να ανοίγουν απευθείας τραπεζικούς λογαριασμούς. Όλοι οι υπόλοιποι χρειάζονται έγκριση δικαστικού οργάνου ” είπε ο Γιώργος Γεωργαντάς προσπαθώντας να εξηγήσει στον Υπουργό τη διαδικασία του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Τότε ο Παύλος Πολάκης «εξερράγη» χαρακτηρίζοντας τον κώδικα ποινικής δικονομίας... μπούρδες! «Αυτά είναι μπούρδες» είπε εμφατικά.
« Αυτό είναι το κράτος δικαίου» απάντησε ο κ. Γεωργαντάς.
«Αυτό δεν είναι κράτος δικαίου. Είναι κράτος κουκουλώματος» συνέχισε ο κ. Πολάκης.
Όμως τα παράδοξα του κ. Πολάκη δεν τελείωσαν εκεί. Συνέχεια τα έβαλε και με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι έχουν αμελήσει το ζήτημα ανοίγματος των λογαριασμών. “ Τι λέτε ρε παιδιά; Καλά ρε παιδιά τι κάνετε τόσο καιρό; Γιατί δεν ζητήσατε άνοιγμα λογαριασμών; Εδώ υπάρχει θέμα” είπε ο κ. Πολάκης. Με απολογητικό ύφος ο κ. Λάππας πήρε τον λόγο :
“Υπουργέ μου δεν είναι έτσι. Η Επιστημονική υπηρεσία της Βουλής μας είπε ότι πρέπει να υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση για να γίνει άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από την εξεταστική” είπε επαναλαμβάνοντας ότι μόνο οικονομικοί εισαγγελείς και εισαγγελέας κατά της διαφθοράς μπορεί να ανοίξει απευθείας τραπεζικούς λογαριασμούς.
“ Ε τότε να πάτε στο ΣΔΟΕ. Γιατί δεν ζητάτε από το ΣΔΟΕ να ανοίξει λογαριασμούς; Και να προσθέσετε και το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ”.

Epirusblog Gr
5 of 5
Απίστευτος Πολάκης: Χαρακτήρισε «μπούρδες» τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας!
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5954972564643167277
Σχόλια
item