«Εξοικομώ κατ' οίκον ΙΙ»: Νέα τεχνικά προβλήματα- Ζητήμα νομιμότητας θέτουν οι μηχανικοί «Εξοικομώ κατ' οίκον ΙΙ»: Νέα τεχνικά προβλήματα- Ζητήμα νομιμότητας θέτουν οι μηχανικοί | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Εξοικομώ κατ' οίκον ΙΙ»: Νέα τεχνικά προβλήματα- Ζητήμα νομιμότητας θέτουν οι μηχανικοί

«Εξοικομώ κατ' οίκον ΙΙ»: Νέα τεχνικά προβλήματα- Ζητήμα νομιμότητας θέτουν οι μηχανικοί
Τα τεχνικά προβλήματα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ» συνεχίζονται σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Γιώργο Στασινό.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ  εφιστά την προσοχή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι μπορεί να τεθεί θέμα νομιμότητας από αυτούς που δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν την αίτηση ένταξης και μάλιστα χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Για τον λόγο αυτό ο κ. Στασινός ζητά να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλοι όσοι ξεκίνησαν την αίτησή τους εντός των προθεσμιών.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ σημειώνει ότι με το άνοιγμα σήμερα της πλατφόρμας για τις αιτήσεις από την Αττική και το Νότιο Αιγαίο τα προβλήματα με τη διαθεσιμότητα οι τεχνικές δυσκολίες στις επιβεβαιώσεις στοιχείων και ολοκλήρωσης των αιτήσεων συνεχίστηκαν. Δεκάδες μηχανικοί  προσπαθούν από το πρωί να εξυπηρετήσουν τους πελάτες – εντολείς τους, σημειώνει και προσθέτει:
«Εφιστώ την προσοχή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο ζήτημα της ένταξης στο πρόγραμμα όσων προσπαθούν και δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την ένταξή τους. Μπορεί να υπάρξει ζήτημα νομιμότητας για όσους δεν καταφέρουν να ενταχθούν λόγω αδυναμιών του συστήματος.
Είναι αδιανόητο κάποιοι να ξεκινούν τη συμπλήρωση της αίτησης και να «κολλάει» το σύστημα ενώ κάποιοι άλλοι να εξυπηρετούνται κανονικά. Κάναμε δεκάδες προτάσεις για την καλύτερη και αρτιότερη οργάνωση της διαδικασίας αλλά δεν εισακούστηκαν.
Στο σημείο που έχει φτάσει το πρόγραμμα, η μόνη λύση, πλέον, που διασφαλίζει τουλάχιστον τη νομιμότητα, είναι να ενταχθούν όλοι όσοι όσων ξεκινήσουν την αίτησή τους εντός της προθεσμίας.
Και κάτι ακόμη: τα πληροφοριακά συστήματα του δημοσίου πρέπει να δημιουργούνται για να εξυπηρετούν τους χρήστες και τους πολίτες γενικά. Είναι απαράδεκτο, εν έτει 2018, αυτό που επιτυγχάνεται με ένα πληροφοριακό σύστημα να είναι η επαγγελματική εξουθένωση των μηχανικών, η διακινδύνευση της επαγγελματικής τους αξιοπρέπειας και η ταλαιπωρία, εν γένει, των πολιτών.»

epirusblog.gr
5 of 5
«Εξοικομώ κατ' οίκον ΙΙ»: Νέα τεχνικά προβλήματα- Ζητήμα νομιμότητας θέτουν οι μηχανικοί
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1278206448811466293
Σχόλια
item