Γιάννενα: Προς επαναλειτουργία και με νέες ειδικότητες Γιάννενα: Προς επαναλειτουργία και με νέες ειδικότητες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Προς επαναλειτουργία και με νέες ειδικότητες

Γιάννενα: Προς επαναλειτουργία και με νέες ειδικότητες

Την επαναλειτουργία του Ι.Ε.Κ. Ζίτσας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στον δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο στη διάρκεια συνάντησης τους, κάνοντας έτσι δεκτό το κοινό αίτημα του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων και του δήμου Ζίτσας. 

Το αίτημα, που είχε υποβληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, επανέφεραν στον κ. Μπαξεβανάκη ο Μ. Πλιάκος και ο διευθυντής του Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων Μιχάλης Αλεξίου, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελικής Φωτεινού, της αντιδημάρχου Ζίτσας Γιαννούλας Γεωργούλη, του διευθυντή Τεχνικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Γεώργιου Μουστάκα και των διευθυντών δημόσιων Ι.Ε.Κ. της Ηπείρου.

«Με την εξέλιξη αυτή δίνονται νέες προοπτικές στην περαιτέρω ανάπτυξή του Ι.Ε.Κ. Ζίτσας, με ειδικότητες που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την κατάρτιση ειδικευμένου προσωπικού, που θα ασχοληθεί όχι μόνο με την παραγωγή, αλλά και με το πακέτο υπηρεσιών έως ότου φτάσει το προϊόν στο ράφι προς πώληση», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Πλιάκος.

Ο υφυπουργός αποδέχθηκε, επίσης, την πρόταση για τη δημιουργία δύο νέων ειδικοτήτων, αυτών του Τεχνικού Πτηνοτροφίας-Κτηνοτροφίας και του Τεχνικού κοπής κρέατος και παρασκευής κρεατοσκευασμάτων.
Με την επαναλειτουργία του Ι.Ε.Κ. Ζίτσας, επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση του Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων, εξυπηρετούνται σπουδαστές από την ευρύτερη περιοχή καθώς και τους όμορους δήμους Πωγωνίου, Κόνιτσας και Ζαγορίου, που αδυνατούν να μετακινηθούν, λόγω αποστάσεων, στο ΙΕΚ Ιωαννίνων, και ενεργοποιείται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, το αρχειακό υλικό του ΙΕΚ Ζίτσας που διαχειρίζεται το ΙΕΚ Ιωαννίνων. 
Ο δήμος Ζίτσας έχει αναπτύξει αγαστή συνεργασία με τη διεύθυνση του Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων και συνδράμει με υλικοτεχνική υποδομή στις τρεις ειδικότητες (Τεχνικός Μελισσοκομίας, Τεχνικός Αμπελουργίας-Οινολογίας και Τεχνικός Γαλακτοκομίας - Τυροκόμος) που λειτουργούν στο Πετσάλι από το έτος κατάρτισης 2016-2017. 
Επίσης, κατά το τρέχον σπουδαστικό έτος, λειτουργεί μία ακόμη ειδικότητα Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρα, την οποία παρακολουθούν συνολικά 55 σπουδαστές. 
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΕΠΑ.Λ. ΒΡΟΣΙΝΑΣ
Ο κ. Μπαξεβανάκης εμφανίστηκε θετικός στο ζήτημα, που έθεσε επιτακτικά ο δήμαρχος Ζίτσας για τη στήριξη του ΕΠΑ.Λ. Βροσίνας. «Ευελπιστούμε πως, με τους εύστοχους χειρισμούς από την πλευρά της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελικής Φωτεινού, θα επιτύχουμε την ενίσχυση και ενδυνάμωση του ΕΠΑ.Λ.», σημειώνει σε δήλωσή του ο Μ. Πλιάκος.
Από φέτος, το ΕΠΑ.Λ. λειτουργεί στο κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου Άνω Λαψίστας με τον τομέα της πληροφορικής και προτείνεται από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά να λειτουργήσει και ο τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, με στόχο να προσελκύσει όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, που, με την εκπαίδευσή τους, θα καλύψουν ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας και οικονομίας.
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Προς επαναλειτουργία και με νέες ειδικότητες
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1136959215751350135
Σχόλια
item