Γιάννενα: Μηνύματα εθελοντισμού και προστασίας περιβάλλοντος! Γιάννενα: Μηνύματα εθελοντισμού και προστασίας περιβάλλοντος! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μηνύματα εθελοντισμού και προστασίας περιβάλλοντος!

Γιάννενα: Μηνύματα εθελοντισμού και προστασίας περιβάλλοντος!

Ένα ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού και προστασίας του περιβάλλοντος έστειλαν χθες δεκάδες Γιαννιωτόπουλα αλλά και πολλοί εθελοντές, οι οποίοι συμμετείχαν στην Πανελλαδική εκστρατεία καθαρισμού δημόσιων χώρων «Let’s do it Greece».

Με πολύ κέφι, δουλειά και προσπάθεια, βοηθούντος του καλού καιρού, μαθητές και εθελοντικές ομάδες υλοποίησαν δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης δρόμων, πάρκων και πλατειών, με την Παραλίμνιο περιοχή να έχει φυσικά την τιμητική της.

Στην Πλατεία Μαβίλη
Στο πλαίσιο αυτό, μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου και των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Όλγας Ντότη – Οικονόμου καθάρισαν την περιοχή της Πλατείας Μαβίλη στον Μόλο. 


Στο σημείο αυτό βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Κατηρτσίδης, ο οποίος τόνισε πως ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει τέτοιες δράσεις. «Δεν πάμε να υποκαταστήσουμε την υποχρέωση της Αυτοδιοίκησης στην καθαριότητα. Στέλνουμε μόνο ένα μήνυμα για καθαρή πόλη και προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ιωαννίνων Σπύρος Κωνσταντόπουλος σημείωσε πως η δράση υλοποιείται κάθε χρόνο και αποτελεί μία χρήσιμη εκπαιδευτική εμπειρία για τα παιδιά όσον αφορά στον εθελοντισμό και στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.


Και στο Σταυράκι
Παιδιά με συνοδούς από την «Κιβωτό του Κόσμου» της Πωγωνιανής και της Κόνιτσας, αθλητές του ΑΓΣΙ, στελέχη και προσωπικό από τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και εθελοντές των Paguristas στα πλαίσια του «Let's do it» καθάρισαν χθες τον παράδρομο της περιφερειακής οδού στο Σταυράκι, κοντά στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους! 


Μέσα σε απόσταση τριών περίπου χιλιομέτρων συγκέντρωσαν σκουπίδια που γέμισαν 53 μεγάλες μαύρες σακούλες! 

Έστειλαν δε ένα διπλό μήνυμα, στους οδηγούς, να μην πετούν σκουπίδια έξω από το αυτοκίνητό τους και σε όλους τους πολίτες ότι «αυτός ο τόπος που ζούμε είναι το σπίτι μας και φυσικά μέσα στο σπίτι μας δεν πετάμε σκουπίδια»!

Αντίστοιχες δράσεις έγιναν επίσης σε Πάρκο Πυρσινέλλα, Νησί, Ιτς Καλέ, Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», Σταυράκι κ.α.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Μηνύματα εθελοντισμού και προστασίας περιβάλλοντος!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1050044402950016938
Σχόλια
item