Η Τουρκία θα κληθεί σύντομα να διαπράξει προδοσία (ΒΙΝΤΕΟ) Η Τουρκία θα κληθεί σύντομα να διαπράξει προδοσία (ΒΙΝΤΕΟ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η Τουρκία θα κληθεί σύντομα να διαπράξει προδοσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Τουρκία θα κληθεί σύντομα να διαπράξει προδοσία (ΒΙΝΤΕΟ)
Έγινε λοιπόν και αυτό!

Ερντογάν και Πούτιν εγκαινίασαν την έναρξη κατασκευής της πρώτης πυρηνικής μονάδας στην πόλη Ακουγιού της Τουρκίας.

Χθες σας γράψαμε πως η Τουρκία μετατρέπεται σε «παραμάγαζο» της Ρωσίας και σήμερα μας δικαιώνουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ρωσία δεν βοηθά την Τουρκία, όπως δεν βοηθά και την Ελλάδα. Απλά κλείνει συμφέρουσες για αυτή συμφωνίες.

Η μόνη διαφορά είναι πως οι Ρώσοι δεν εμπιστεύονται -και καλά κάνουν- τους Τούρκους και ως εκ τούτου δημιουργούν σταδιακά μια σχέση εξάρτησης, την οποία, άπαξ και παραβιάσουν οι Τούρκοι, θα σημάνει, αυτή την φορά, την καταστροφή τους.

Εμπειρογνώμονες λοιπόν προειδοποιούν, μετά την συνάντηση Πούτιν Ερντογάν, πως αυξάνεται η εξάρτηση της χώρας από την Μόσχα.

Η πυρηνική μονάδα στην πόλη Ακουγιού, στην επαρχία της Μερσίνας, τις εργασίες θεμελίωσης της οποίας εγκαινίασαν χθες οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, υπολογίζεται ότι θα κοστίζει 20 δις δολάρια και θα καλύψει το 10% των αναγκών της Τουρκίας σε ηλεκτρικό ρεύμα. 

Η συμφωνία υπεγράφη το 2012 και η πρώτη μονάδα θα τεθεί σε λειτουργία το 2023 σύμφωνα με τα σχέδια. Θα ακολουθήσουν κι άλλες τρεις μονάδες με απώτερο στόχο να λειτουργήσουν πλήρως και οι τέσσερις το 2026.

Διαβάζουμε στην Deutsche Welle:

Από τις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και στην Τουρκία θα κριθεί και το μέλλον του πρότζεκτ. Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα σημεία του είναι η μεταφορά τεχνολογίας από την Ρωσία. 

«Μια χώρα δεν πρέπει να χτίζει πυρηνικό σταθμό, εάν δεν λαμβάνει τεχνολογία» τονίζει ο καθηγητής Σαρμάν Γκεντσάι, που εργαζόταν επί χρόνια στο Ινστιτούτου Πυρηνικής Τεχνολογίας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Υποστηρίζει ότι δεν έχει εξασφαλιστεί η σχετική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Το μέλλον του πρότζεκτ βρίσκεται στα χέρια των Ρώσων φίλων μας, που διαθέτουν όλη τη γνώση. Ελπίζουμε να μην γίνει καμιά αναποδιά, διότι εάν διακοπεί η υλοποίησή του, τη ζημιά την έχει η χώρα που το παρήγγειλε». Αλλά και η Τούγκτσε Βαρόλ πιστεύει ότι οι Ρώσοι έχουν καλύτερα χαρτιά.

«Για τους Ρώσους είναι σημαντικό, να διατηρούν γενικά τον έλεγχο της επένδυσης στον ενεργειακό τομέα» τονίζει. «Η Μόσχα σκοπεύει να στήσει στην Τουρκία όλο το ενεργειακό δίκτυο προς το νότο και να διατηρήσει τα αποθέματα της Ουκρανίας στην Τουρκία. 

Σε περίπτωση που η Τουρκία δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της σε ενεργειακά πρότζεκτ, η Ρωσία θα μπορεί να την τιμωρήσει ή εάν η Τουρκία αποφασίσει να μην αγοράσει το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400, τότε η Ρωσία θα μπορεί θεωρητικά να καθυστερήσει το έργο στο Ακουγιού ακόμη περισσότερο».

Αυτό που προκύπτει από τα παραπάνω λεγόμενα είναι πως:
Η Τουρκία εξαρτάται, σταδιακά, ενεργειακά αλλά και στρατιωτικά όλο και περισσότερο από την Ρωσία

Η Ρωσία θα τιμωρήσει την Τουρκία αν εκείνη δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Πως αντιδρά το ΝΑΤΟ;

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η Τουρκία παραμένει στενός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας Τζόνι Μάικλ απάντησε σε ερωτήσεις μετά από την είδηση ότι «οι ΗΠΑ μετέφεραν σε μια άλλη χώρα μια αποθήκη όπλων που βρισκόταν στην Βάση Ιντζίρλικ στην Αντάνα».

Αφού σημείωσε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να είναι στενός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, είπε τα παρακάτω, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό ενημερωτικό δίκτυο TRT:

«Η αεροπορική βάση στο Ιντζιρλίκ της Τουρκίας εξακολουθεί να έχει σημαντικό ρόλο για το ΝΑΤΟ και τον Συνασπισμό. Δεν αληθεύουν οι online ειδήσεις σύμφωνα με τις οποίες έχουμε εγκαταλείψει οποιαδήποτε από τις περιοχές αποστολών εντός των πεδίων ευθύνης των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη. 

Αυτά τα δημοσιεύματα έχουν στόχο να ενισχύσουν την ανασφάλεια και να προκαλέσουν διάκριση σε ένα χρονικό διάστημα που οφείλουμε να ενεργούμε από κοινού και να επιβλέπουμε τα συμφέροντά μας».

Και με ΝΑΤΟ και Ρωσία;

Αυτό δύσκολα θα συμβεί! Οι Τούρκοι σύντομα θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις, την ώρα που η αντιρωσική εκστρατεία στην Ευρώπη, μέσω της υπόθεσης Σκριπάλ, δεν αποκλείεται αργά ή γρήγορα, να μεταβληθεί σε σκληρή αντιπαράθεση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σύντομα η Τουρκία θα κληθεί να επιλέξει. Σύντομα η Τουρκία θα κληθεί να διαπράξει προδοσία!

Epirusblog Gr
5 of 5
Η Τουρκία θα κληθεί σύντομα να διαπράξει προδοσία (ΒΙΝΤΕΟ)
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6294660264169400024
Σχόλια
item