Γιάννενα: ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΒΙΠΕ-Σειρά συναντήσεων σχετικά με τις μονάδες βιοαερίου

Γιάννενα: ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΒΙΠΕ-Σειρά συναντήσεων σχετικά με τις μονάδες βιοαερίου

Μία σειρά επαφών και συναντήσεων είχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων Λευτέρης Αραμπατζής στην Αθήνα, το διήμερο 3 και 4 Απριλίου, σχετικά με το θέμα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των πέντε μονάδων βιοαερίου στη ΒΙ.ΠΕ. 

Αρχικά, συναντήθηκε με στελέχη της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ και συγκεκριμένα με τον επικεφαλής λειτουργίας των Βιομηχανικών Περιοχών Βορείου Ελλάδος Μάνο Τσουρδαλάκη, τον επικεφαλής διαχείρισης πωλήσεων Ανδρέα Καρακάση και τον σύμβουλο διαχείρισης Επιχειρηματικών Πάρκων Ανδρέα Λουκάτο. 

Ακολούθησε συνάντηση με τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά στη Βουλή, στον οποίο έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις ενστάσεις που διατυπώνει στη συγκεκριμένη επένδυση ο Σ.Ε.ΒΙ.Π.Ι., ενώ ζητήθηκε και η στήριξή του σε πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση αδειοδότησης. 

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση, τέλος, με τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας του υπουργείου Περιβάλλοντος Μιχάλη Βερροιόπουλο, ο οποίος έδειξε να κατανοεί τις αντιδράσεις και δεσμεύτηκε πως θα μελετήσει το θέμα και θα είναι σε επαφή για κάθε νέα εξέλιξη. 

Σε αυτή τη συνάντηση, τον κ. Αραμπατζή συνόδευε ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Ηπειρωτικές Πρωτεΐνες Α.Ε.» Κλέων Τσακμακίδης, ο οποίος κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα για τις συνέπειες που θα επιφέρει η λειτουργία των πέντε μονάδων βιοαερίου στην επιχείρηση, η οποία παράγει αφυδατωμένα πρωτεϊνικά συμπυκνώματα ορού γάλακτος για εταιρείες παραγωγής βρεφικού γάλακτος. 

Από τις συναντήσεις προέκυψαν αρκετά νέα δεδομένα, που ισχυροποιούν το «οπλοστάσιο» του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων, στην προσπάθεια να μην προχωρήσει η εγκατάσταση και λειτουργία των πέντε μονάδων, που ουσιαστικά αποτελούν μία μονάδα «μαμούθ» των 10 MW. 

Τα επιπλέον στοιχεία θα διαβιβαστούν στους νομικούς, που χειρίζονται την υπόθεση, ώστε το αμέσως προσεχές διάστημα να κατατεθεί ενδικοφανής προσφυγή. 

«Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να αποτρέψουμε μια επένδυση, που είναι επιζήμια και για το περιβάλλον και για τις επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ. 

Σε συντονισμό με την περιφέρεια Ηπείρου, τον δήμο Ζίτσας, τους βουλευτές, τους κατοίκους της περιοχής και πολλούς ακόμη, που έχουν αντιληφθεί το τι πραγματικά συμβαίνει η λειτουργία των μονάδων στον συγκεκριμένο χώρο, είμαστε σίγουροι πως θα πείσουμε για την ορθότητα των επιχειρημάτων μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Σ.Ε.ΒΙ.Π.Ι. Λευτέρης Αραμπατζής.

epirusgate.blogspot.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΒΙΠΕ-Σειρά συναντήσεων σχετικά με τις μονάδες βιοαερίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3435114323978956875
item