Άρτα: Η Νέα Δημοκρατία στήριζε, στηρίζει και θα στηρίζει το Νοσοκομείο Άρτας

Άρτα: Η Νέα Δημοκρατία στήριζε, στηρίζει και θα στηρίζει το Νοσοκομείο Άρτας
ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ «ΑΠΟΝΤΑ» ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

Ο κύριος Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας, καλωσόρισε, μέσω ανακοινώσεων από την Αθήνα, το κλιμάκιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επισκέφθηκε την Παρασκευή 30-03-2018 το Νοσοκομείο.

Από την άμεση, ειρωνική και προφανέστατα προετοιμασμένη ανακοίνωσή του, που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, διαφαίνεται απόλυτα ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

Η επίσκεψη του κλιμακίου της νέας Δημοκρατίας σε Πρέβεζα και Άρτα δεν καθορίζεται ως κοινωνική επίσκεψη ή προσωπικό ραντεβού.

Η ενημέρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί θεσμική υποχρέωση της Διοίκησης.

Το πρόγραμμά της περιοδείας μας στην Πρέβεζα και στην Άρτα, ανακοινώθηκε έγκαιρα και στα πλαίσια αυτά μεταξύ όλων των φορέων που επισκεφθήκαμε, καλέσαμε εγγράφως από ημέρες και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας, να μας ενημερώσει για την κατάσταση του Νοσοκομείου μας.

Ο κ. Διοικητής μετά από ημέρες και ενώ βρισκόταν ήδη εκτός νομού (η γραμματεία μας ενημέρωσε ότι βρισκόσασταν στην Πάτρα) μας απάντησε με fax ότι δεν θα ήταν παρών στην επίσκεψη). Απαντήσαμε με επιστολή μας, ότι το πρόγραμμα της περιοδείας δεν μπορεί να αλλαχθεί και επιθυμούμε την παρουσία του.

Ο κ. διοικητής όχι μόνο δεν ήταν παρών αλλά έδωσε σαφέστατη εντολή στον διευθυντή του ΔΣ και στην διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας να μην προβούν σε ενημέρωση του κλιμακίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού αυτός είναι απών. Και το χειρότερο θεωρεί αυτή την στάση ως αυτονόητη.

Σε 65 Νοσοκομεία που έχουν επισκεφθεί κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας σε 63 ήταν παρόντες οι διοικητές τους (όπως χθες και της Πρέβεζας) και σε ένα Νοσοκομείο, που ο Διοικητής ήταν απών, η πληροφόρηση δόθηκε από ορισθέντες από τον Διοικητή αντικαταστάτες. Δυστυχώς στην Άρτα δεν τηρήθηκε καμία απολύτως θεσμική υποχρέωση από μέρους της Διοίκησης του Νοσοκομείο, με αποκλειστική ευθύνη του Διοικητή του.

Και το ερώτημα είναι γιατί το έπραξε αυτό ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας;

Η «έτοιμη» ειρωνική ανακοίνωσή του, που δόθηκε άμεσα στην δημοσιότητα, απαντά το παραπάνω ερώτημα.

Προτίμησε από μακριά, τον ασφαλή ρόλο του διαμορφωτή εικόνας και εντυπώσεων, του κομματικού εκπροσώπου, του προπαγανδιστή, του λαϊκιστή.

Τον διαψεύδει η πραγματικότητα και η καθημερινότητα, που βιώνουν εδώ και μία τριετία οι συμπολίτες μας.

Τον διαψεύδουν οι ασθενείς, το Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι, που και μας δέχθηκαν και με γλαφυρότητα μας περιέγραψαν την κατάσταση του Νοσοκομείου μας, τα προβλήματά του και την αντιμετώπιση της Διοίκησης σε αυτά.

Θυμίζουμε σε όλους ότι η ίδρυση, η στελέχωση, η ενδυνάμωση του ρόλου του Νοσοκομείου Άρτας και των δομών Υγείας στο νομό μας, αποτελούσε και αποτελεί μία στρατηγική επιλογή των κυβερνήσεων μας και της παράταξής μας. Η Νέα Δημοκρατία και ως αντιπολίτευση και σύντομα ως κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει το Νοσοκομείο μας, προς όφελος των πολιτών της Άρτας και των γειτονικών νομών που εξυπηρετεί.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Εργαζομένων, το Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό προσωπικό για την άμεση ενημέρωση και τον ειλικρινή διάλογο, καίτοι γνωρίζουμε ότι πολλές από τις απαντήσεις μας δεν ήταν αρεστές, ήταν όμως αληθινές, αιτιολογημένες και ειλικρινείς. 

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Άρτας
Δημήτριος Σκανδάλης

maxitisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Η Νέα Δημοκρατία στήριζε, στηρίζει και θα στηρίζει το Νοσοκομείο Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8311212787284359172
item