Γιάννενα: Προσφυγές για τις μονάδες βιοαερίου.. Άκαρπη συνάντηση με Φάμελλο

Γιάννενα: Προσφυγές για τις μονάδες βιοαερίου.. Άκαρπη συνάντηση με Φάμελλο
Στην κατάθεση των ειδικών διοικητικών προσφυγών για την ακύρωση και αναστολή των αποφάσεων του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου που αφορούν στην αδειοδότηση των μονάδων βιοαερίου προχώρησαν ο Δήμος Ζίτσας και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων που βρίσκονται στην Βιομηχανική Περιοχή. 

Παράλληλα ενημερώθηκε για την συγκεκριμένη ενέργεια ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος καθώς και οι βουλευτές του Νομού.

Σε διοικητική προσφυγή προχωρά και η Περιφέρεια Ηπείρου καθώς η έγκριση των σχετικών δαπανών αποτελούν ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την Οικονομική Επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΙ Λευτέρης Αραμπατζής ενημέρωσε σχετ6ικά τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο κατά την συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.
Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης και δύο εκπρόσωποι των εταιρειών τροφίμων της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου «αν και η συνάντηση διήρκεσε μιάμιση ώρα, το μόνο που διαφάνηκε ήταν πόσο μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι τα Ιωάννινα!
Ο υπουργός υπεραμύνθηκε της θέσης ότι σε οργανωμένους υποδοχείς δραστηριοτήτων (ΒΙΠΕ  & ΒΙΟΠΑ) θα υπάρχει καλύτερος έλεγχος των περιβαλλοντικών επιπτώσεων τέτοιων μονάδων και δεν έδειξε να κατανοεί την θέση μας ότι τέτοια «τέρατα» θα μας κλείσουν πριν καταλάβουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί την περιβαλλοντική «ΒΟΜΒΑ» που μας περιμένει.
Στην Αθήνα δείχνουν να «βολεύονται» με το ρομαντικό: «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΟΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ, ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ… ΟΛΑ Ο.Κ.»
Στα Ιωάννινα, όμως, που ζούμε, αναπνέουμε, δουλεύουμε και πληρώνουμε τους φόρους μας, απαιτούμε από τους εκπροσώπους μας να εκπροσωπήσουν εμάς και να  επιβάλλουν, στα πλαίσια της εξουσίας που τους δίνουμε κάθε  τέσσερα χρόνια, την επικράτηση της δικής μας επιβίωσης και όχι των καιροσκόπων.
Αν δεν το κάνουν θα μας εκθέσουν και θα εκτεθούν!
Ακόμα και τότε, είμαστε βέβαιοι ότι  η Ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει τελικά σωστά την δουλειά της».
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Προσφυγές για τις μονάδες βιοαερίου.. Άκαρπη συνάντηση με Φάμελλο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8144441341364776008
item