Ήπειρος: Τα παράλια της Ηπείρου πόλος έλξης για τους εκδρομείς της Πρωτομαγιάς Ήπειρος: Τα παράλια της Ηπείρου πόλος έλξης για τους εκδρομείς της Πρωτομαγιάς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Τα παράλια της Ηπείρου πόλος έλξης για τους εκδρομείς της Πρωτομαγιάς

Ήπειρος: Τα παράλια της Ηπείρου πόλος έλξης για τους εκδρομείς της Πρωτομαγιάς

Μια ακόμη τετραήμερη απόδραση για πολλούς ξεκινάει από σήμερα, με αφορμή την αργία της Πρωτομαγιάς την Τρίτη, με την μια εργάσιμη ημέρα που μεσολαβεί να μετατρέπεται σε άδεια!

Σύμμαχος των εκδρομέων, όπως όλα δείχνουν είναι ο καιρός, αφού οι καλές θερμοκρασίες θα οδηγήσουν τους περισσότερους στα Ηπειρωτικά παράλια και τους πιο τολμηρούς για την πρώτη βουτιά του χρόνου!Ήδη, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός, εφαρμόζοντας ενισχυμένα μέτρα στο οδικό δίκτυο, ενώ έχει θέσει σε ισχύ απαγόρευση της κίνησης φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, τόσο στην Ιόνια Οδό όσο και σε άλλα μεγάλα οδικά δίκτυα της χώρας.

Πορείες και εκδηλώσεις 
Μπορεί για κάποιους η αργία της ερχόμενης Τρίτης να γίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ολιγοήμερες διακοπές, ωστόσο φορείς και συνδικάτα έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε όλη τη χώρα.Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και στα Γιάννενα με κεντρικό διοργανωτή το Εργατικό Κέντρο, οι οποίες θα κορυφωθούν την Τρίτη, 1η Μαΐου με πορεία (10 π.μ.).χθες, Κυριακή, στο θεατράκι στην Σκάλα στις 7 μ.μ. οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα παιδιά με τίτλο: «Κόκκινη κλωστή δεμένη… με αγώνες είν’ κλωσμένη». 


Με οπτικοακουστικό αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά φτιαγμένο ειδικά για παιδιά και αφηγηματική παράσταση από τη Δώρα Τάτση του διηγήματος «Ένα δάκρυ για τον μπάρμπα Τζίμη». Μετά την παράσταση θα ακολουθήσουν υπαίθριες βιωματικές – καλλιτεχνικές δραστηριότητες για τα παιδιά. (Η εκδήλωση σε περίπτωση βροχής θα μεταφερθεί στην υπόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου).

Μεθαύριο, Δευτέρα, στην πλατεία Μαβίλη στις 8 μ.μ. θα γίνει η κεντρική εκδήλωση για την Πρωτομαγιά που θα περιλαμβάνει έκθεση αφιέρωμα, ομιλία αλλά και συζήτηση με τους εργάτες, και τους άνεργους της πόλης.

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων 
Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το αγωνιστικό απεργιακό «παρών» την Τρίτη, 1η Μαΐου, έξω από το Εργατικό Κέντρο στις 10:30 το πρωί. «Η φοροεπιδρομή για μισθωτούς, συνταξιούχους οξύνεται, οι συντάξεις θα μειωθούν περαιτέρω στην επόμενη διετία. 


Το success story για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια είναι άνευ περιεχομένου και μόνο για τις προεκλογικές ανάγκες της κυβέρνησης. Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών», τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.

Πρωινός Λόγος
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Τα παράλια της Ηπείρου πόλος έλξης για τους εκδρομείς της Πρωτομαγιάς
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6957734588415036625
Σχόλια
item