Πρέβεζα: Από τον Μάιο ο σταθμός ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο - Απούσα η Δημοτική αρχή κατά την επίσκεψη του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ Πρέβεζα: Από τον Μάιο ο σταθμός ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο - Απούσα η Δημοτική αρχή κατά την επίσκεψη του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Από τον Μάιο ο σταθμός ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο - Απούσα η Δημοτική αρχή κατά την επίσκεψη του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ

Πρέβεζα: Από τον Μάιο ο σταθμός ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο - Απούσα η Δημοτική αρχή κατά την επίσκεψη του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ
Ένα σημαντικό βήμα για την ασφάλεια των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πάργας αποτελούσε το αίτημα για την ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο του Δήμου Πάργας.
Με τον σταθμό αυτό θα ήταν πιο άμεση η επέμβαση των διασωστών σε όλη την περιοχή αλλά και στην παραλιακή ζώνη έως την Πάργα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που οι απαιτήσεις αυξάνονται γεωμετρικά λόγω του τουρισμού αλλά και της μεγάλης κυκλοφορίας που δέχεται η τόσο το εθνικό όσο και το επαρχιακό δίκτυο.
Η ίδρυση του σταθμού ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο αποτελεί σίγουρα ένα σημαντικό επίτευγμα το οποίο έπειτα από πολλές πιέσεις και από την 7η Περιφέρεια τελικά επιτυγχάνεται.
Ο χώρος, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό έχει παραχωρηθεί στον Μεσοπόταμο και αυτόν τον χώρο επισκέφτηκε ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μυλωνάς Μιλτιάδης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Βασίλειο Παπαδιώτη, τον συντονιστή Νίκο Σκούρα και άλλου παράγοντες, προκειμένου να υπάρχει μια εικόνα των κτιριακών εγκαταστάσεων του σταθμού.
Το «παρών» έδωσαν και τοπικοί φορείς, όπως οι πρόεδροι των Τ.Κ. της Αμμουδιάς και του Μεσοποτάμου ενώ αισθητή ήταν η απουσία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πάργας.
Ο νέος σταθμός του ΕΚΑΒ, όπως ανακοινώθηκε στη συνάντηση θα ξεκινήσει τη λειτουργία τους στις αρχές του Μαΐου.
Ο σταθμός θα ενισχυθεί με 2 έως 4 άτομα προσωπικό και ένα ασθενοφόρο από τον Μάιο ενώ την καλοκαιρινή περίοδο στην καρδιά της φουλ σεζόν, ένα δεύτερο ασθενοφόρο από τα Γιάννενα, θα ενισχύσει τις ώρες αιχμής όλη την παραλιακή ζώνη, όπως άλλωστε έγινε και την περασμένη χρονιά.
Η ίδρυση του σταθμού ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο, στην ουσία, ενέχει την σημαντικότητα της άμεσης επέμβασης στις γύρω περιοχές και σίγουρα αποτελεί στην παρούσα φάση μια σημαντική εξέλιξη μιας και σε συνεργασία με τα Κ.Υ. Πάργας και Καναλλακίου και έπειτα από έναν σωστό σχεδιασμό θα υπάρχει άμεση ανταπόκριση κάτι το οποίο έως τώρα δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί σε καμία περίπτωση.
Εντύπωση πάντως προκάλεσε η απουσία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πάργας, τόσο κατά τη επίσκεψη του Αντιπροέδρου όσο και στην συζήτηση που ακολούθησε με τοπικούς φορείς και πολίτες της περιοχές.
Ούτε ο Δήμαρχος ούτε καν κάποιος εκπρόσωπος κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για το εάν τελικά η εξέλιξη αυτή «ενθουσίασε» ή όχι τον Δήμο Πάργας. Ερωτηματικά τα οποία οφείλει η Δημοτική Αρχή να απαντήσει και να λάβει επίσημα θέση για την απουσία της κατά τη συνάντηση στον Μεσοπόταμο.
Γιατί πολύ απλά, στο θέμα της υγείας και της όποιας προσπάθειας γίνεται για την διάσωση της ανθρώπινης ζωής καθώς και όποιου βήματος μπροστά σε κάθε είδους παρόμοιας ενέργειας δεν χωράνε τυπικότητες και άλλου είδους «δικαιολογίες».
pamepreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Από τον Μάιο ο σταθμός ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο - Απούσα η Δημοτική αρχή κατά την επίσκεψη του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 8207177808971625241
Σχόλια
item