Αβατο το κέντρο της Αθήνας: Πορείες για συντάξεις, ΔΕΗ, νοσοκομεία

Αβατο το κέντρο της Αθήνας: Πορείες για συντάξεις, ΔΕΗ, νοσοκομεία
Με ιδιαίτερη υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν σήμερα οι πολίτες, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως είναι γνωστό, έχουν προγραμματιστεί τρεις συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, για τις συντάξεις, αλλά και για τη ΔΕΗ.
Στις 10:00 το πρωί, στην πλατεία Κοτζιά, οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση το 2019, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600€.
Για τις 10:30 έχει προγραμματιστεί έξω από τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη η προσυγκέντρωση των μελών της ομοσπονδίας που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. 
Στις 12:30, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, καθώς θα συζητηθεί  στην ολομέλεια της Βουλής η ψήφιση του νομοσχεδίου.
Στις 10:30 επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 1ης ΥΠΕ στην οδό Ζαχάρωφ στους Αμπελοκήπους. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.
Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ
Η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει επιπλέον στάση εργασίας από τις 10 έως τις 3 μετά το μεσημέρι, ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία.

epirusblog.gr
5 of 5
Αβατο το κέντρο της Αθήνας: Πορείες για συντάξεις, ΔΕΗ, νοσοκομεία
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5627425242642803890
item