Θεσπρωτία: Τα Θεσπρωτόπουλα της Τρίτης Λυκείου στη μάχη των Πανελλαδικών: Ποιες οι αλλαγές... Θεσπρωτία: Τα Θεσπρωτόπουλα της Τρίτης Λυκείου στη μάχη των Πανελλαδικών: Ποιες οι αλλαγές... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Τα Θεσπρωτόπουλα της Τρίτης Λυκείου στη μάχη των Πανελλαδικών: Ποιες οι αλλαγές...

Θεσπρωτία: Τα Θεσπρωτόπουλα της Τρίτης Λυκείου στη μάχη των Πανελλαδικών: Ποιες οι αλλαγές...
Τα Θεσπρωτόπουλα της Τρίτης Λυκείου έχουν μπει στην τελική ευθεία για τη μάχη των Πανελλαδικών. 

Τα αποτελέσματα των περσινών πανελλαδικών ως προς τους φοιτητές της Θεσπρωτίας, μπορούν να χαρακτηριστούν ως ικανοποιητικά, αφού επιτυχίες υπήρξαν και στην εισαγωγή στα ΑΕΙ, αλλά κυρίως στα ΤΕΙ. 

Την έναρξη των εξετάσεων στις 8 Ιουνίου για τα γενικά λύκεια και στις 7 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια, θα σημάνει η εξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπως συνηθίζεται. 

Ωστόσο, η διάρκεια των Εξετάσεων φέτος θα είναι κατά δύο ημέρες μικρότερη για τα ΓΕΛ, εξαιτίας της κατάργησης της εξέτασης στα μαθήματα της Ιστορίας και των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας. 

Υπενθυμίζεται, ότι φέτος τα Επιστημονικά Πεδία θα είναι συνολικά 4, μετά την κατάργηση του Πεδίου των Επιστημών της Εκπαίδευσης και θα είναι αριθμημένα ως εξής: 1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες. 2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες. 3ο Επιστημονικό Πεδίο: 

Επιστήμες Υγείας και Ζωής. 4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική. Έτσι, η πρόσβαση στα παιδαγωγικά τμήματα γίνεται, πλέον, από όλα τα επιστημονικά πεδία. 

Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή σε ένα Επιστημονικό Πεδίο, θα εξεταστούν σε 4 μαθήματα, ενώ οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε δύο Επιστημονικά Πεδία, θα εξεταστούν σε ένα επιπλέον μάθημα, Γενικής Παιδείας ή Προσανατολισμού. 

Γενικά, οι Πανελλαδικές των ΓΕΛ θα διαρκέσουν από τις 8 έως τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ από τις 7 έως τις 21 Ιουνίου. 

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως και τις 30 Ιουνίου και οι πρακτικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις, για όσους επιθυμούν να εισαχθούν στα ΤΕΦΑΑ, θα διεξάγονται από τις 19 μέχρι και τις 29 Ιουνίου. 

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, πριν από τις Πανελλαδικές, θα διεξαχθούν οι απολυτήριες εξετάσεις στα λύκεια, σε τέσσερα μαθήματα: Γλώσσα και Λογοτεχνία (θα εξεταστούν μαζί), Ιστορία, Μαθηματικά και Βιολογία. 

Εξάλλου, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, τα μαθήματα στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας θα λήξουν την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, ωστόσο, από μεριάς υπουργείου Παιδείας, εκκρεμεί η σχετική Απόφαση για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Τα Θεσπρωτόπουλα της Τρίτης Λυκείου στη μάχη των Πανελλαδικών: Ποιες οι αλλαγές...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1853048171336931151
Σχόλια
item