Γιάννενα: Επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά του Δήμου Ζίτσας

Γιάννενα: Επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά του Δήμου Ζίτσας

Ο σημαντικότερος συμπαραστάτης στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη συχνα αποδεικνύεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία παρά τις δυσκολίες να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις της και με πολύ μικρότερη χρηματοδότηση από το Κράτος, εξακολουθεί να βρίσκεται δίπλα στις ευπαθείς ομάδες. 

Γι’ αυτό εξάλλου δίνει μεγάλη βαρύτητα στις κοινωνικές δομές που έχει συγκροτήσει (παντοπωλεία, φαρμακεία, ιατρεία κ.α.), ενώ παλεύει να μην χαθούν προγράμματα, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.α.


Χειροπιαστό παράδειγμα ο Δήμος Ζίτσας, ο οποίος αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπής που θα ελέγχει τις προϋποθέσεις για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε συμπολίτες με χαμηλά εισοδήματα και στην παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος.


Η τριμελής Επιτροπή συστάθηκε με απόφαση του Δημάρχου Ζίτσας και απαρτίζεται από εκπροσώπους του Δήμου, του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε) και του  προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΗ Α.Ε.), όπως ορίζει η σχετική ΚΥΑ  των Υπουργών Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Οικονομικών.


Ποιο το έργο της
Έργο της Επιτροπής είναι να αξιολογεί την  οικονομική και  περιουσιακή  κατάσταση  των  αιτούντων,  προκειμένου να τους χορηγηθεί  το   ειδικό  βοήθημα και να δοθεί άμεσα  η   εντολή για την επανασύνδεση των ευπαθών καταναλωτών. 


Το βοήθημα αφορά μόνο την κύρια κατοικία του νοικοκυριού και υπό την προϋπόθεση πως η διακοπή της ρευματοδότησης έχει γίνει μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου (14/02/2018).

Οι προς εξέταση δικαιούχοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο Δήμο Ζίτσας.


Μπλε το Δημαρχείο
Στο μεταξύ, το Δημαρχείο στην Ελεούσα φωταγωγήθηκε κι έγινε μπλε για μια ώρα το βράδυ της Μ. Δευτέρας, στο πλαίσιο των  εκδηλώσεων της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.


Ο Δήμος Ζίτσας, με δεδομένο ότι στην Τ.Κ. Ζίτσας από το 2001 λειτουργεί και η στέγη αυτιστικών Ατόμων «ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ», ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών και συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στην παγκόσμια πρωτοβουλία «Light it up Blue», που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει την κοινωνία για τον αυτισμό. 


Η αντιδήμαρχος  Γιαννούλα Γεωργούλη, με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου στην εν λόγω δράση, υπογράμμισε: «Ο αυτισμός, μας αφορά όλους! Ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η υποστήριξή τους, αποτελεί κριτήριο πολιτισμού μιας κοινωνίας».


proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά του Δήμου Ζίτσας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4500779970295735962
item