Γιάννενα: Έργο πνοής για την πόλη ο οδικός δακτύλιος Γιάννενα: Έργο πνοής για την πόλη ο οδικός δακτύλιος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Έργο πνοής για την πόλη ο οδικός δακτύλιος

Γιάννενα: Έργο πνοής για την πόλη ο οδικός δακτύλιος

Έργο πνοής και μεγάλης σημασίας για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού φόρτου στην πόλη των Ιωαννίνων και ευρύτερα στο λεκανοπέδιο, αποτελεί η κατασκευή του μεγάλου δακτυλίου της πόλης, του δρόμου που θα ενώσει τον κόμβο του Πανηπειρωτικού Σταδίου με τον κόμβο της Βογιάνου. 

Το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο θα συνδέσει το Μητροπολιτικό Κέντρο στο...νότιο άκρο της πόλης (οδός Βογιάννου) με την Οδό Ιωαννίνων στο ύψος του Πανηπειρωτικού σταδίου. 

Η μελέτη του έργου είναι ώριμη και η υλοποίησή του αποτελεί άμεση προτεραιότητα για το δήμο Ιωαννιτών, καθώς αποτελεί μέρος του Στρατηγικού Σχεδίου για τη βιώσιμη ανάπτυξη του. 

Ουσιαστικά το έργο περιλαμβάνει δύο βασικά υποέργα, που είναι η ολοκλήρωση δηλαδή του δακτυλίου με προυπολογισμό 24,7 εκατομμύρια και οι απαλλοτριώσεις το κόστος των οποίων έχει υπολογιστεί στα 2,1 εκατομμύρια. 

Συνολικά το έργο έχει κόστος 26,8 ευρώ και διασφαλσιμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ηπείρου. 

Ο μεγάλος δακτύλιος της πόλης θα έχει συνολικό μήκος 4.3 χλμ. και στο οδικό του δίκτυο περιλαμβάνονται και παράπλευροι και κάθετοι οδοί, καθώς και επτά σύγχρονοι ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι (Round About), μέσω των οποίων διασφαλίζεται η σύνδεση και εξυπηρέτηση των παρόδιων οικισμών.

epirusgate.blogspot.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Έργο πνοής για την πόλη ο οδικός δακτύλιος
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7428643453948610369
Σχόλια
item