Γιάννενα: Ώρα για έργα στη Γέφυρα Πλάκας

Γιάννενα: Ώρα για έργα στη Γέφυρα Πλάκας

Την υπογραφή της σύμβασης με την τεχνική εταιρεία, που θα αναλάβει το έργο της αναστήλωσης της Γέφυρας Πλάκας, αναμένεται να ανακοινώσει από μέρα σε μέρα το υπουργείο Υποδομών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες .

Μετά την πρόσκληση σε εξειδικευμένες εταιρείες, που μπορούν να φέρουν σε πέρας ένα ιδιαίτερα δύσκολο τεχνικά έργο, το υπουργείο έχει καταλήξει στην επιλογή του. 

Βέβαια, θα χρειαστεί ακόμη λίγος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ωστόσο εκτιμάται πως οι εργασίες θα μπορέσουν να ξεκινήσουν εντός του καλοκαιριού, όπως είχε δεσμευθεί η υπουργός Πολιτισμού και άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Βέβαια, το να ολοκληρωθεί ένα τόσο μεγάλο έργο μέσα σε διάστημα 2-3 μηνών, είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο, ωστόσο θα κερδηθεί σημαντικός χρόνος για το επόμενο καλοκαίρι, καθώς μπορούν να γίνουν όλες οι πρόδρομες εργασίες, όπως είναι η διάνοιξη των προσβάσεων, καθώς θα απαιτηθεί η μεταφορά μεγάλων μηχανημάτων. Παράλληλα, θα υπάρξει και ο αναγκαίος χρόνος οργάνωσης ενός εργοταξίου.

Τους τελευταίους μήνες οι διαδικασίες έτρεξαν με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς και διέψευσαν ευχάριστα όσους δικαιολογημένα διατύπωνα αμφιβολίες.

Μετά την έγκριση των οριστικών μελετών και την εκπόνηση των μελετών εφαρμογής, ακολούθησε η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και η διακήρυξη του διαγωνισμού, για να φτάσουμε στην επιλογή του αναδόχου.

agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ώρα για έργα στη Γέφυρα Πλάκας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5115432277526608678
item