Πρέβεζα: Μελέτη για τα… διπλοπαρκαρίσματα εκπόνησε ο Δήμος Πρέβεζα: Μελέτη για τα… διπλοπαρκαρίσματα εκπόνησε ο Δήμος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Μελέτη για τα… διπλοπαρκαρίσματα εκπόνησε ο Δήμος

Πρέβεζα: Μελέτη για τα… διπλοπαρκαρίσματα εκπόνησε ο Δήμος
Mια μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που στόχο θα έχει να επιλύσει προβλήματα που δημιουργούνται και να κάνει ομαλότερη την κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών, έχει εκπονήσει και σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Δήμος Πρέβεζας.

Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν μονοδρομήσεις οδών επί της οδού Σπηλιάδου στη Λέσχη Αξιωματικών. 

Επίσης ρύθμιση προτεραιότητας στον κόμβο Πάρλα και Δούλη, μονοδρόμηση στην οδό Σελευκείας καθώς και αντίστοιχες παρεμβάσεις στην περιοχή του 6ου Δημοτικού Σχολείου και στα Λευκαδίτικα.

Για την ομαλή λειτουργία της παραλιακής ζώνης προτείνονται εποχικές ρυθμίσεις στον κεντρικό δρόμο και τους παράδρομους της Κυανής Ακτής αφενός για να μη δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο και αφετέρου να εξοικονομηθούν αρκετές θέσεις στάθμευσης για τα οχήματα.

Για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Λ. Ειρήνης που συνδέεται άμεσα με τα ανύπαρκτα πάρκινγκ της πόλης, όπως και με την έλλειψη σήμανσης, ώστε να κατευθύνει τους οδηγούς σε χώρους στάθμευσης... ούτε λόγος στη συγκεκριμένη μελέτη.

Tα διπλοπαρκαρίσματα στην Λ. Ειρήνης παραμένουν, οι πεζοί συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα όταν διασχίζουν τα πεζοδρόμια και έτσι παρατείνεται η ντροπιαστική  κατάσταση στην πόλη.

Καθώς βρισκόμαστε προ των πυλών της καλοκαιρινής περιόδου το πρόβλημα θα είναι ακόμη πιο εμφανές. 

Οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει επιτέλους να λάβουν μια απόφαση ώστε να δώσουν "ανάσες" στο κέντρο της πόλης, καθώς παράλληλα με την κίνηση αυξάνεται και ο κίνδυνος των τροχαίων. Άλλωστε  τα μέτρα αστυνόμευσης δεν είναι η μόνη λύση...

Βάσω Λαδιά
topikifoni.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Μελέτη για τα… διπλοπαρκαρίσματα εκπόνησε ο Δήμος
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 3049192435193858837
Σχόλια
item