Απίστευτες εικόνες: Τάνκερ έπεσε πάνω σε ιστορικό αρχοντικό στο Βόσπορο! Απίστευτες εικόνες: Τάνκερ έπεσε πάνω σε ιστορικό αρχοντικό στο Βόσπορο! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Απίστευτες εικόνες: Τάνκερ έπεσε πάνω σε ιστορικό αρχοντικό στο Βόσπορο!

Απίστευτες εικόνες: Τάνκερ έπεσε πάνω σε ιστορικό αρχοντικό στο Βόσπορο!

Ένα απίστευτο σκηνικό διαδραματίστηκε στο Βόσπορο, όταν το πετρελαιοφόρο υπό μαλτέζικη σημαία «VITASPIRIT» προσέκρουσε στο αρχοντικό Hekimbasi Salih Efendi, στην περιοχή Κανλίτζα της Κωνσταντινούπολης.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο αρχοντικό, ωστόσο δεν υπήρξαν θύματα. 

Η Ζεϊνέπ Ερτουρέρ, τέταρτη γενιά εγγονών της οικογένειας, στην οποία ανήκει το κτίσμα δήλωσε: «Έμοιαζε με ταινία τρόμου. Κανείς δεν καταλάβαινε τι γινόταν».
 
Το αρχοντικό ανήκε στον Salah Efendi, ο οποίος αποφοίτησε από την πρώτη ιατρική σχολή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και υπήρξε ο προσωπικός γιατρός τριών σουλτάνων, μεταξύ των οποίων ο Μαχμούτ ο Β' και ο Αμπντουλχαμίτ ο Β'.


Το αρχοντικό πέρασε από γενιά σε γενιά, για να καταλήξει πλέον να έχει χαρακτήρα μουσείου, καθώς μέσα σε αυτό υπήρχαν ακόμα αντικείμενα του γιατρού, όπως εργαλεία, ιατρικές ποδιές, ακόμη και το δίπλωμά του.

Το σπίτι, ακόμη, είχε γίνει χώρος συναυλιών κλασικής μουσικής και αποτελούσε σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής. 

Μάλιστα, το ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveler το 2005 το είχε συμπεριλάβει στη λίστα με τα «50 πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να δει κανείς στον κόσμο».  
Όσο για το τάνκερ διέσχιζε τον Βόσπορο από τη Ρωσία με προορισμό τη Σαουδική Αραβία και το ατύχημα οφείλεται σε μηχανική βλάβη.
Epirusblog Gr
5 of 5
Απίστευτες εικόνες: Τάνκερ έπεσε πάνω σε ιστορικό αρχοντικό στο Βόσπορο!
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 3249738212404437446
Σχόλια
item