Γιάννενα: Βαρύτητα στην αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα δίνει ο ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Γιάννενα: Βαρύτητα στην αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα δίνει ο ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Βαρύτητα στην αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα δίνει ο ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Γιάννενα: Βαρύτητα στην αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα δίνει ο  ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Αναγκαία για να προχωρήσει η αξιοποίηση, η σύνταξη διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου
Στα χέρια του Δήμου Ιωαννιτών βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο το Πάρκο Πυρσινέλλα, έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου, Θωμά Μπέγκα και πολιτικών προσώπων.
Το τελευταίο διάστημα ο δήμος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξιοποίηση του Πάρκου, ένα δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, Γωγώ Γιώτη, καθώς πρέπει να ξεπεραστούν αρκετές γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να προχωρήσει η αξιοποίηση.
Η κα. Γιώτη, μίλησε χθες στο Ioannina TV, και μεταξύ άλλων τόνισε πως το Πάρκο Πυρσινέλλα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους Γιαννιώτες.
«Να μην ξεχνάμε τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για να επιστρέψει στο Δήμο μας. Με συχνές πιέσεις του Δημάρχου μας Θωμά Μπέγκα, του συντονιστή κ. Μιχελάκη καθώς και των 4 βουλευτών του Νομού δόθηκε λύση στο ζήτημα. 
Ιδιαίτερα ο βουλευτής Γιάννης Στέφος ανέλαβε να προχωρήσει πολλά ζητήματα σε συνεργασία με τον δήμαρχο προκειμένου να επιστρέψει το πάρκο στους Γιαννιώτες. Προχωράμε αργά και σταθερά να επιλύσουμε χρονίζοντα προβλήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα. Γιώτη δίνοντας την πραγματική διάσταση των θεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η εντεταλμένη σύμβουλος, σημείωσε ακόμη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ioannina TV, ότι τα ζητήματα του Πάρκου είναι πολλά και απαιτούν χρόνο και υπομονή καθώς πριν την παραχώρηση στο Δήμο, το Πάρκο δόθηκε με τον Ν. 4467/2017 ως πάρκο και άλσος ενώ είχε προηγηθεί και η ανάρτηση των δασικών χαρτών στους οποίους το Πάρκο δεν έχει ενιαίο χαρακτήρα.
«Προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες για την τακτοποίηση των κτηρίων ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Κατατέθηκε φάκελος από το φθινόπωρο (τέλη Οκτωβρίου) στο δασαρχείο για παροχή γνωμοδότησης όσον αφορά την τακτοποίηση των αυθαιρέτων κατασκευών.
Τέλη Φεβρουαρίου ήρθε η απάντηση με θετική εισήγηση. Τον μήνα Σεπτέμβριο κατατέθηκαν αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες, όσον αφορά το χαρακτήρα του Πάρκου που δεν είναι ενιαίος. 
Αναμένουμε στο μεταξύ να κληθούμε από την επιτροπή», είπε η κα. Γιώτη ξεκαθαρίζοντας ότι είναι απαραίτητη απόφαση για τα επόμενα βήματα αξιοποίησης των χώρων και τη σύνταξη διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την κα. Γιώτη, δεν υπάρχει έγκριση προϋπολογισμού για το κληροδότημα για να προχωρήσει ο δήμος Ιωαννιτών στην πληρωμή του αντίστοιχου παραβόλου και προστίμων ενώ θα προσφύγουν στον Άρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης για μισθωτικές διαφορές .
Απαντώντας στην ερώτηση τι κάνουν για να προστατέψουν το υπάρχον κτήριο που έχει πολλές φορές μπει στο στόχαστρο επιτήδειων, η εντεταλμένη σύμβουλος ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει σε εξέλιξη συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, η οποία έχει ενημερωθεί εγγράφως και περιπολεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους χώρους, αμέσως μετά τους τελευταίους βανδαλισμούς και λεηλασίες του κεντρικού κτηρίου.
 Συνεννόηση και συνεργασία υπάρχει και με το Δασαρχείο για τον καθαρισμό αλλά και για περαιτέρω ενέργειες.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Βαρύτητα στην αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα δίνει ο ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5146837552671581649
Σχόλια
item