Γιάννενα: Ένας νέος πεζόδρομος στην παραλίμνιο… Σύνδεση Μάτσικα και Περάματος.. Γιάννενα: Ένας νέος πεζόδρομος στην παραλίμνιο… Σύνδεση Μάτσικα και Περάματος.. | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ένας νέος πεζόδρομος στην παραλίμνιο… Σύνδεση Μάτσικα και Περάματος..

Γιάννενα: Ένας νέος πεζόδρομος στην παραλίμνιο… Σύνδεση Μάτσικα και Περάματος..
Ένα μεγαλόπνοο έργο σχεδιάζει ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.. Και θα μπορέσει να προχωρήσει και να υλοποιηθεί υπό την προυπόθεση ότι θα αντιμετωπιστούν και θα ξεπεραστούν σοβαρά προβλήματα και εμπόδια. 

Πρόκειται για τον πεζόδρομο- ποδηλατόδρομο που θα ξεκινά από την Πλατεία Μαβίλη, θα διασχίζει τον Μάτσικα και θα καταλήγει στο Πέραμα. 

Το σχέδιο φαίνεται ότι βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και πρέπει να ξεπεράσει εμπόδια όπως συνέβη και με άλλα παρόμοια έργα που έχουν άμεση αναφορά στη λίμνη, στην οριοθέτηση και στην «κόκκινη γραμμή».

Από τους κατοίκους του Μάτσικα ήδη καταγράφονται αντιδράσεις. Όχι για το έργο αυτό καθαυτό, αλλά για την πολυετή καθυστέρηση στην ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης.
Πρόκειται βέβαια για δύο ζητήματα που δεν σχετίζονται μεταξύ τους, όμως αναδεικνύουν τις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης και ειδικά της κεντρικής διοίκησης, δηλαδή του κράτους.
Γιατί το κράτος είναι αυτό που κρατά επί δέκα και πλέον χρόνια στα συρτάρια το Προεδρικό Διάταγμα της λίμνης αλλά και το Ρυθμιστικό του λεκανοπεδίου, νομοθετικές παρεμβάσεις που αφενός θα έβαζαν τέλος σε σειρά προβλημάτων και θα δημιουργούσαν ένα σαφές και ξεκάθαρο τοπίο για το τι μπορεί να γίνει και που.
Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας στην παρέμβασή του τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του Μάτσικα, αφενός με τις διαδρομές ανάπλασης, τον πεζόδρομο και τον ποδηλατόδρομο και αφερέρου με την επικαιροποίηση του Γενικού Πολεοδομικού και την ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης.
Ο κ. Μπέγκας κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε ακόμη ότι η πολεοδομία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα δεν αποκλείεται να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων χωροταξίας στην περιοχή του Μάτσικα.
Εξηγήσεις έδωσε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Βίνης, τονίζοντας ότι οι ενέργειες που έχουν γίνει από τη Δημοτική Αρχή στην κατεύθυνση της επικαιροποίησης του Γ.Π.Σ. και την ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης δεν δικαιολογούν τα όσα υποστηρίζουν όσοι μιλούν για καθυστερήσεις.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από το 2008, όταν ολοκληρώθηκε η οριοθέτηση της λίμνης, περιουσίες κατοίκων μένουν δεσμευμένες από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.
Στο διάστημα αυτό δεν προχώρησε καμία διαδικασία για την απαλλοτρίωση και την αποζημίωσή τους, διαδικασία που επιθυμεί να ολοκληρώσει ο Δήμος, ο οποίος ωστόσο δεν έχει καμία ευθύνη ή εμπλοκή ούτε με τις απαλλοτριώσεις ούτε με τις αποζημιώσεις.
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένας νέος πεζόδρομος στην παραλίμνιο… Σύνδεση Μάτσικα και Περάματος..
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2341896603192207197
Σχόλια
item