Ήπειρος: ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΗΠΕΙΡΟΣ!...Εγνατία και Ιόνια φέρνουν «έξτρα» επισκέπτες από Βορρά και Νότο Ήπειρος: ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΗΠΕΙΡΟΣ!...Εγνατία και Ιόνια φέρνουν «έξτρα» επισκέπτες από Βορρά και Νότο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΗΠΕΙΡΟΣ!...Εγνατία και Ιόνια φέρνουν «έξτρα» επισκέπτες από Βορρά και Νότο

Ήπειρος: ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΗΠΕΙΡΟΣ!...Εγνατία και Ιόνια φέρνουν «έξτρα» επισκέπτες από Βορρά και Νότο

Ικανοποιημένοι επαγγελματίες τουρισμού και τοπικοί φορείς…

Αυξάνονται όμως και οι απαιτήσεις για καλύτερες υπηρεσίες, πιο προσιτές τιμές και γιορτινό περιβάλλον

Σε ρυθμούς Πασχαλινούς κινείται η Ήπειρος, που από την αρχή της Μ. Εβδομάδας υποδέχεται εκατοντάδες επισκέπτες, αφού για ακόμη μια χρονιά συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ελλάδας! 
Οι τελευταίοι αναμένονται στα Γιάννενα σήμερα, Μ. Παρασκευή, για να κατακλύσουν την πόλη, αλλά και πολλά ορεινά κυρίως χωριά (Ζαγόρι, Μέτσοβο, Τζουμέρκα, Κόνιτσα), ενώ επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και τοπικοί φορείς εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, βλέποντας την Ήπειρο να κερδίζει σταθερά έδαφος στον τουριστικό χάρτη της χώρας. 
Αυτό εξάλλου αποτυπώνεται και στις κρατήσεις των ξενοδοχείων, οι οποίες κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, απ’ ότι δείχνουν οι χθεσινές τουλάχιστον αφίξεις στην περιοχή μας, ενώ και ο καιρός φαίνεται πως τελικά θα είναι σύμμαχος. 
Για σήμερα, Μ. Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα βροχής το βράδυ, ενώ για αύριο Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. 
Μεγαλύτερες προσδοκίες
Το γεγονός όμως ότι όλο και περισσότεροι προτιμούν την Ήπειρο, σημαίνει ότι αυξάνονται και οι απαιτήσεις για καλύτερες υπηρεσίες, προσιτές τιμές, αλλά και ευχάριστο περιβάλλον. Άρα εκτός από τους επαγγελματίες, σε ετοιμότητα θα πρέπει να είναι και οι Δήμοι, προκειμένου να παρουσιάσουν μια εικόνα αντάξια της φυσικής ομορφιάς της Ηπείρου. 
Όσον αφορά τα Γιάννενα, καθαριότητα και περιποιημένοι εξωτερικοί χώροι (κυρίως στα κεντρικά σημεία), θα πρέπει να απασχολούν μέχρι την τελευταία ώρα τις υπηρεσίες του Δήμου, έτσι ώστε οι επισκέπτες να βρουν μια νοικοκυρεμένη πόλη και να φεύγουν με τις καλύτερες των εντυπώσεων. 
Εξάλλου, αυτοί θα είναι και οι «ζωντανοί» διαφημιστές, για να έρθουν ακόμη περισσότεροι επισκέπτες. 
Εύκολη η μετάβαση
Επισκέπτες και απόδημοι λοιπόν φτάνουν στην περιοχή μας με κάθε μέσο. Οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι (Εγνατία και Ιόνια) έχουν συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό, ώστε όλο και περισσότεροι από Βορρά και Νότο να επιλέγουν την Ήπειρο για τις διακοπές τους, γι’ αυτό εξάλλου και η επισκεψιμότητα κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, όλες σχεδόν τις γιορτινές περιόδους και τα τριήμερα. 
Αυξημένη είναι αυτές τις ημέρες και η κίνηση στα ΚΤΕΛ, με τον Πρόεδρο Γρηγ. Γκίκα να δηλώνει ότι όπου χρειαστεί, το κοινό θα εξυπηρετείται με έκτακτα δρομολόγια. 
Εκτός όμως από το οδικό δίκτυο, στο «παιχνίδι» φαίνεται πως μπαίνει για τα καλά και το Αεροδρόμιο, το οποίο θα φέρει κυρίως τους ξένους επισκέπτες. Ήδη οι πτήσεις που υπάρχουν, αλλά και αυτές που δρομολογούνται, δημιουργούν πρόσφορο κλίμα για να γίνει και η Ήπειρος πόλος έλξης ξένων τουριστών.
Δηλώσεις Θ. Μπέγκα
Μάλιστα, χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας, με δηλώσεις του τόνισε ότι τα Γιάννενα έχουν πια καθιερωθεί ως ένας κορυφαίος προορισμός, προσθέτοντας πως τα μηνύματα που υπάρχουν είναι αισιόδοξα. 
«Εδώ και 3 χρόνια έχουμε ξεκινήσει μια οργανωμένη προσπάθεια τουριστικής προβολής που για εμάς αφορά συνολικά το νομό Ιωαννίνων κι όχι μόνο το Δήμο μας. Αυτή η προσπάθεια έχει φέρει αποτελέσματα, τα οποία είναι πλέον ορατά σε όλους. 
Συνεχίζουμε στην κατεύθυνση αυτή και είμαστε αισιόδοξοι πως ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα ανάκαμψης της οικονομίας της περιοχής μας», είπε αρχικά ο κ. Μπέγκας για να συμπληρώσει: «είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως για να ενταχθούν τα Γιάννενα στον τουριστικό χάρτη, έπαιξε σπουδαίο ρόλο η πρωτοβουλία μας για την πλήρη αναβάθμιση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων, η οποία και στέφθηκε με επιτυχία, καθώς και η ύπαρξη δύο σύγχρονων οδικών αξόνων, που μαζί με το αεροδρόμιο συνθέτουν ένα ισχυρό δίκτυο υποδομών μεταφορών».
Επί ποδός η Τροχαία
Ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, εντός κι εκτός Ιωαννίνων, αναμένει η τοπική Τροχαία, σήμερα, Μεγ. Παρασκευή, αύριο, Μεγ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, όπως τόνισε μιλώντας χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο Διοικητής της Γιώργος Αζέλης. 
Όπως κάθε φορά, η Τροχαία θα βρίσκεται τόσο στους δύο αυτοκινητόδρομους της περιοχής μας, την Εγνατία και την Ιόνια Οδό, διενεργώντας κυρίως ελέγχους για υπερβολική ταχύτητα, όσο και στις Εθνικές Οδούς, κυρίως στην Ιωαννίνων – Κακαβιάς. 
Έκκληση προς οδηγούς
Παράλληλα, άνδρες της Τροχαίας θα διευκολύνουν και μέσα στα Γιάννενα την κυκλοφορία, με τον Διοικητή να επισημαίνει ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι το διπλοπαρκάρισμα σε οδούς όπως η 28ης Οκτωβρίου, η Δωδώνης, η Αβέρωφ, η Μπιζανίου κλπ. «Ζητάμε την κατανόηση και τη συνεργασία των οδηγών και κάνουμε έκκληση να μην διπλοπαρκάρουν γιατί εμποδίζουν την κυκλοφορία», τόνισε ο κ. Αζέλης. 
Όπως σημείωσε, δεν μπορεί να υπάρξει ανεκτικότητα απέναντι σε σοβαρά παραπτώματα όπως η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη κ.λ.π..

Ειδικά σήμερα και αύριο, η κίνηση μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με τους καταναλωτές να κάνουν τα τελευταία τους ψώνια. Σήμερα, Μ. Παρασκευή η αγορά θα ανοίξει στη 1 το μεσημέρι και θα κλείσει στις 7 το απόγευμα, ενώ αύριο, Μ. Σάββατο θα είναι ανοιχτά από τις 8.30 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΗΠΕΙΡΟΣ!...Εγνατία και Ιόνια φέρνουν «έξτρα» επισκέπτες από Βορρά και Νότο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3985406681446016239
Σχόλια
item