Άρτα: ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Προχωρά σε μεγάλο ερευνητικό έργο με ελβετική εταιρεία Άρτα: ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Προχωρά σε μεγάλο ερευνητικό έργο με ελβετική εταιρεία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Προχωρά σε μεγάλο ερευνητικό έργο με ελβετική εταιρεία

Άρτα: ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Προχωρά σε μεγάλο ερευνητικό έργο με ελβετική εταιρεία
Με τη μεγαλύτερη εταιρία του κόσμου στην παραγωγή βιταμινών και ενζύμων, την ελβετική DSM, θα συνεργαστούν το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων και το Εργαστήριο Υγείας των Ζώων του ΤΕΙ Ηπείρου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η εταιρία DSM θα υλοποιήσει δύο πειραματικά πρωτόκολλα στα κοτόπουλα με τη χρήση νέων φυσικών πρόσθετων διατροφής αποτελούμενων από συνδυασμό φυτοβιοτικών, δηλαδή φυσικών εκχυλισμάτων αιθέριων ελαίων από φαρμακευτικά φυτά με ένζυμα και προβιοτικά σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ηπείρου, για τη διαπίστωση της ευεργετικής τους δράσης στο πεπτικό σύστημα των πτηνών.
«Η εμπιστοσύνη της διεθνούς φήμης εταιρίας στο ΤΕΙ Ηπείρου και η κοινή ερευνητική προσέγγιση για την αναγνώριση και επιστημονική τεκμηρίωση διατροφικών της προϊόντων αποτελεί μεγάλο βήμα στη διεθνή εμβέλεια του Τμήματος και του ΤΕΙ Ηπείρου και ανοίγει σημαντικούς δρόμους κοινής δράσης με εταιρίες κολοσσούς στην αγροδιατροφή» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΤΕΙ.
Το έργο αυτό θα εκτελεστεί σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και όλοι οι πειραματισμοί θα γίνουν στη σύγχρονη μονάδα του Κωνσταντίνου Μίχα στη Γαβριά Άρτας που εδώ και πέντε χρόνια έχει ανοίξει το πτηνοτροφείο του για την υλοποίηση ερευνητικών έργων σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ηπείρου. 
Διευθύνοντα στελέχη της εταιρίας DSM θα επισκεφτούν την Άρτα στις 14-15 Απριλίου και τις πειραματικές εγκαταστάσεις και το εργαστήριο του τμήματος. 
Σημαντικό ρόλο σε όλα τα ερευνητικά έργα του Εργαστηρίου εκτός της ερευνητικής ομάδας του εργαστηρίου που αποτελείται από την κ. Τζώρα, τον κ. Τσίνα, τον κ. Σκούφο, τον κ. Χατζηζήση, τον κ. Ναθαναηλίδη, την κ. Φώτου, την κ. Γκούβα, τον κ. Μαγκλάρα, τον κ. Χατζόπουλο και τους επιστημονικούς συνεργάτες κ. Βόιδαρου και κ. Καραμούτσιο, έχουν οι φοιτητές της κατεύθυνσης Ζωικής Παραγωγής. Και στα δύο έργα που θα πραγματοποιηθούν θα συμμετάσχουν οκτώ προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος: Αποστόλης Μπακόλας, Θανάσης Κεραμάρης, Παναγιώτης Μπακατσέλος, Νίκη Γιουρέλη, Θόδωρος Βρυώνης, Μιχάλης Σέργης, Αγγελική Σταύρου και Μιλτιάδης Παπαδάτος.
Η όλη αυτή εξέλιξη για το ΤΕΙ Ηπείρου έναν «σημαντικό πόλο αναγνωρισιμότητας για το μετασχηματισμό του ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο και του Τμήματος σε Γεωπονική Σχολή της Άρτας».
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Προχωρά σε μεγάλο ερευνητικό έργο με ελβετική εταιρεία
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 74760191783135858
Σχόλια
item