Γιάννενα: «Σύννεφα» στις πτήσεις από το Ισραήλ Γιάννενα: «Σύννεφα» στις πτήσεις από το Ισραήλ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Σύννεφα» στις πτήσεις από το Ισραήλ

Γιάννενα: «Σύννεφα» στις πτήσεις από το Ισραήλ
Δικαιώνονται, τουλάχιστον προς το παρόν, όλοι εκείνοι που κρατούσαν «μικρό καλάθι» στην βέβαιη προοπτική, έτσι όπως είχε παρουσιαστεί της δρομολόγησης των απευθείας τακτικών πτήσεων από το Ισραήλ προς τα Γιάννενα, με ημερομηνία έναρξης στις 2 Ιουνίου, όπως είχε παρουσιάσει το ITV στις αρχές Μαρτίου. 
Ο λόγος για τον οποίο οι επαγγελματίες του τουρισμού ήταν αρκετά επιφυλακτικοί, φαίνεται να επιβεβαιώνεται, αφού πληροφορίες των τελευταίων ημερών αναφέρουν πως η αεροπορική εταιρεία TUS που επρόκειτο να αναλάβει και τις πτήσεις από το Ισραήλ, απέστειλε σχετικό έγγραφο στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ενημερώνοντας, ότι τελικά οι πτήσεις δε θα πραγματοποιηθούν. 
Μέχρι και χθες, το έγγραφο αυτό δεν είχε φτάσει ούτε στην περιφέρεια Ηπείρου, ούτε στο δήμο Ιωαννιτών, με τους οποίους είχαν «δοθεί τα χέρια» στην τουριστική έκθεση του Ισραήλ, με συγκεκριμένο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας.
Από την αεροπορική εταιρεία όμως διέρρευσε, ότι το έγγραφο θα σταλεί επισήμως μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Το σημαντικό ωστόσο είναι οι λόγοι τους οποίους επικαλείται η αεροπορική εταιρεία για την ακύρωση της εκτέλεσης των τακτικών πτήσεων από το Ισραήλ, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.
Η αρχική συμφωνία
Η αρχική συμφωνία επιτεύχθηκε στην τουριστική έκθεση του Ισραήλ με το σύνολο των τοπικών φορέων που συμμετείχαν σε αυτήν και επικυρώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου, όταν έγινε η έναρξη των τακτικών πτήσεων της TUS από τη Λάρνακα στα Ιωάννινα και αντίστροφα. 
Ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας και τα στελέχη της φέρεται να ζήτησαν από τους τοπικούς φορείς, να αναλάβουν μέρος της κάλυψης της διαφημιστικής δαπάνης στο Ισραήλ για την προώθηση της γραμμής Τελ Αβίβ – Ιωάννινα. Έγινε λόγος μάλιστα για ένα κόστος 150.000 ευρώ, εκ των οποίων τις 100.000 ευρώ θα αναλάμβανε η αεροπορική εταιρεία και οι 50.000 ευρώ, σε δύο δόσεις μάλιστα, θα βάρυναν τους τοπικούς φορείς.
Ζητήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και μία ανάλυση του τρόπου με τον οποίο θα γίνει η διαφημιστική καμπάνια και ένας κατάλογος των μέσων ενημέρωσης στο Ισραήλ στα οποία θα γινόταν η διάχυση της πληροφορίας, με την απάντηση να δίνεται εντός μίας εβδομάδας.
Οι ισραηλινοί από την πλευρά τους ζήτησαν, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία το αργότερο εντός δύο μηνών, κάτι όμως, που όπως υποστηρίζουν, δεν έγινε. Έτσι, ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΥΠΑ) για την αναβολή εκτέλεσης των τακτικών πτήσεων μέχρι νεωτέρας, αφού οι αρχικές ημερομηνίες τουλάχιστον είχαν «κλειδώσει»…
Καθυστέρηση και πιέσεις
Η άλλη πλευρά, αυτή των τοπικών φορέων, περιφέρειας και δήμου Ιωαννιτών αντίστοιχα, τηρεί σιγήν ιχθύος, επιμένοντας, ότι επισήμως, 
δεν έχει φτάσει κανένα έγγραφο της εταιρείας, πράγμα που επιβεβαιώνει πάντως και η εταιρεία, όπως γράψαμε πιο πάνω. Το βασικό ζήτημα ωστόσο είναι να διευκρινιστεί εάν υπήρχε συμφωνία και σε ποιο βαθμό υπήρχε η απαίτηση της εμπλοκής και στήριξης από τους τοπικούς φορείς της διαφημιστικής προβολής στο Ισραήλ.
Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι στη συνέντευξη τύπου, για την αποτίμηση της συμμετοχής στην έκθεση του Ισραήλ, τόσο ο Αλ. Καχριμάνης, όσο και ο αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας είχαν κάνει λόγο για τη διαφημιστική προβολή στο Ισραήλ, η οποία είχε ζητηθεί από την εταιρεία, ενώ κάτι ανάλογο είχαν επισημάνει, ότι θα πρέπει να γίνει και αντίστροφα. Δεν είχε όμως αναφερθεί κανείς στο σκέλος της οικονομικής δαπάνης, ούτε και στον τρόπο με τον οποίο αυτή, θα καλυφθεί…
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι από νωρίς χθες το πρωί άνοιξε ένας κύκλος επαφών μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να διευκρινιστούν οι λόγοι της αναβολής των πτήσεων και να βρεθεί εάν είναι εφικτό, έστω και τώρα, μία κοινά αποδεκτή λύση.
Το γεγονός πάντως, ότι η εταιρεία προς το παρόν απέστειλε το σχετικό έγγραφο μόνο στις υπηρεσίες της ΥΠΑ και όχι στους καθ’ ύλην αρμόδιους, αλλά και ότι μπήκε στη διαδικασία των συζητήσεων, φανερώνει ίσως και ότι επιχειρεί να ασκήσει πίεση, ώστε η όποια συμφωνία είχε επιτευχθεί, να εφαρμοστεί το συντομότερο. 
Αξίζει τέλος, να σημειωθεί, πως τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο δήμο Ιωαννιτών, δεν έχει γίνει η παραμικρή συζήτηση, ούτε και έχει ζητηθεί από την Οικονομική Επιτροπή, να εγκρίνει κάποια δαπάνη, σχετική με την παραπάνω συμφωνία…
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Σύννεφα» στις πτήσεις από το Ισραήλ
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 480817499084179713
Σχόλια
item