'Ηγουμενίτσα: «Βούλιαξε» από κόσμο το γραφικό Αγιονήσι στην Ηγουμενίτσα για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής (+ΦΩΤΟ, +ΒΙΝΤΕΟ) 'Ηγουμενίτσα: «Βούλιαξε» από κόσμο το γραφικό Αγιονήσι στην Ηγουμενίτσα για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής (+ΦΩΤΟ, +ΒΙΝΤΕΟ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

'Ηγουμενίτσα: «Βούλιαξε» από κόσμο το γραφικό Αγιονήσι στην Ηγουμενίτσα για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής (+ΦΩΤΟ, +ΒΙΝΤΕΟ)

΄'Ηγουμενίτσα: «Βούλιαξε» από κόσμο το γραφικό Αγιονήσι στην Ηγουμενίτσα για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής (+ΦΩΤΟ, +ΒΙΝΤΕΟ)
Στο γραφικό και ηλιόλουστο Αγιονήσι στην είσοδο του κόλπου-όρμου Ηγουμενίτσας εορτάστηκε πανηγυρικά με διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις, η Ζωοδόχος Πηγή.
Την Πέμπτη το βράδυ προς το τέλος του Εσπερινού μετά την αρτοκλασία λιτανεύτηκε η εικόνα της Ζωοδόχου πηγής γύρω από την ομώνυμη Ιερά Μονή Αγιονησίου. Ανήμερα τελέστηκε όρθρος και θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας.
Την Παρασκευή, το Αγιονήσι πλημμύρισε από κόσμο με περισσότερους από 600 πιστούς να επιβιβάζονται στο καΐκι που τους μετέφερε στο νησάκι (η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη που χρειάστηκαν τρία δρομολόγια αντί για τα προγραμματισμένα δύο)
H εορτή της Zωοδόχου Πηγής εορτάζεται την Παρασκευή της Διακαινησίμου, την εβδομάδα που ακολουθεί αμέσως μετά το Πάσχα.
Είναι μία εορτή προς τιμήν της Παναγίας. Δεν έχει σχέση με τη ζωή της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπως οι άλλες γνωστές θεομητορικές εορτές αλλά με τις θαυμαστές επεμβάσεις Της προς τη σωτηρίαν δύστυχων και ταλαίπωρων ανθρώπων που την επικαλέσθηκαν με πίστη.
Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την σημερινή ημέρα όπως τα κατέγραψε η κάμερα του ΘΠ
Epirusblog Gr
5 of 5
'Ηγουμενίτσα: «Βούλιαξε» από κόσμο το γραφικό Αγιονήσι στην Ηγουμενίτσα για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής (+ΦΩΤΟ, +ΒΙΝΤΕΟ)
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 440595134639312118
Σχόλια
item