Γιάννενα: Ευθύνες στον Θ. Μπέγκα για την απόλυση συμβασιούχων



Γιάννενα: Ευθύνες στον Θ. Μπέγκα για την απόλυση συμβασιούχων
Μπορεί η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων να καυχιέται για το πλεόνασμα που έχει επιτύχει στα ταμεία του Δήμου, ωστόσο, από την άλλη δε μοιάζει διατεθειμένη να… βάλει το χέρι στην τσέπη προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες οι οποίες έχουν άμεση σχέση με την ομαλή του λειτουργία και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Αυτό συνέβη με τους συμβασιούχους – παρατασιούχους του Δήμου οι οποίοι είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας από τη δικαιοσύνη να εκδώσει προσωρινή διαταγή παραμονής τους στις εργασίες τους. 
Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή, μέσω των δύο δικηγόρων του Δήμου, ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα και να απολυθούν οι συμβασιούχοι γιατί δεν φτάνουν τα χρήματα για την πληρωμή τους!
Ο Σύλλογος Εργαζομένων
Το παραπάνω γεγονός καταγγέλλει με χθεσινή του ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων (την υπογράφουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Μεντής και ο Γραμματέας Ζώης Γαλατάς). 
Ο Σύλλογος εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα με αφορμή την απόφασή του να ζητήσει μέσω των δικηγόρων του Δήμου να πέσουν τα ασφαλιστικά μέτρα και να απολυθούν οι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι οι οποίοι έμειναν έξω από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ. 
Υπήρχε δέσμευση…
Αυτό, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου με τον κ. Μπέγκα όπου του είχαν ζητήσει να μην αντιδικήσει στα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων για προσωρινή παραμονή στη δουλειά, εκείνος είχε συμφωνήσει. 
Με βάση τα όσα αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, το συγκεκριμένο προσωπικό είναι έμπειρο και αναγκαίο ειδικά για τις γιορτές του Πάσχα που οι ανάγκες είναι αυξημένες και θα έπρεπε με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου να παραμείνει στον Δήμο. 
Κατηγορεί λοιπόν τον κ. Μπέγκα για αντεργατική στάση και αθέτηση των λόγων του. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, το επιχείρημα περί έλλειψης χρημάτων δε στέκει, αφού «2 εκατ. ευρώ απόθεμα έχουν από την υπερφορολόγηση στα ανταποδοτικά»!
proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ευθύνες στον Θ. Μπέγκα για την απόλυση συμβασιούχων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1005266650987723160
item