Γιάννενα: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - Εντυπωσιακή η μεγάλη άσκηση με απεγκλωβισμό ατόμων Γιάννενα: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - Εντυπωσιακή η μεγάλη άσκηση με απεγκλωβισμό ατόμων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - Εντυπωσιακή η μεγάλη άσκηση με απεγκλωβισμό ατόμων

Γιάννενα: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - Εντυπωσιακή η μεγάλη άσκηση με απεγκλωβισμό ατόμων
Μια πραγματικά εντυπωσιακή και ιδιαίτερα μεγάλη άσκηση, έλαβε χώρα χθες στα Γιάννενα και συγκεκριμένα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.
Η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγινε στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας εκπαίδευσης του προσωπικού και σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς και στηρίχθηκε σε ένα ρεαλιστικό σενάριο εγκλωβισμού και διάσωσης ατόμων έπειτα από κατάρρευση τμήματος ενός σχολικού κτιρίου.
Το σενάριο απαντούσε ουσιαστικά σε ένα ζήτημα που θα μπορούσε να προκύψει οποιαδήποτε στιγμή στην πόλη έπειτα από μία σεισμική δόνηση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υλοποιήθηκε και στο παλαιό κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές στον σεισμό του Οκτωβρίου του 2016 και χρειάστηκε επισκευαστικές εργασίες για να λειτουργήσει εκ νέου.
Στο σενάριο της άσκησης ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι μαθητές του σχολείου, αφού το πρώτο στάδιο προέβλεπε την ασφαλή εκκένωση των αιθουσών.
Το δεύτερο σκέλος της άσκησης περιελάμβανε την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό ατόμων και μάλιστα πραγματοποιήθηκαν και πολλαπλές ταυτόχρονες διασώσεις.
Στην άσκηση συμμετείχαν εκτός από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, η ΕΛ.ΑΣ, η 8η ΤΑΞ Μ.Π., η Πολιτική Προστασία, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η ΔΕΗ και εθελοντικές ομάδες διασωστών.
Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων Απόστολος Βασδέκης χαρακτήρισε χρήσιμες τις ασκήσεις κυρίως για να διαπιστώνονται λάθη και παραλείψεις που είναι κρίσιμο να αποφεύγονται σε ένα πραγματικό συμβάν.
Παραδέχθηκε πάντως πως υπάρχει ένας γενικότερος προβληματισμός στην υπηρεσία και για την παλαιότητα πολλών σχολικών συγκροτημάτων αλλά και για τη δυσκολία πρόσβασης των οχημάτων, όχι τόσο σε περιπτώσεις απεγκλωβισμού όσο σε περιπτώσεις πυρκαγιάς.
Από το ΕΚΑΒ ο συντονιστής της 7ης Περιφέρειας Νίκος Σκούρας αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική, καθώς επίσης και στην συνεχή εκπαίδευση του ΕΚΑΒ, ώστε να ανταποκρίνεται σε ελάχιστο χρόνο σε έκτακτα περιστατικά.
Τέλος, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρης Τζίμας και η διευθύντρια του σχολείου Χαρίκλεια Ντάση στάθηκαν στη σπουδαιότητα που έχει κάθε τέτοια άσκηση για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - Εντυπωσιακή η μεγάλη άσκηση με απεγκλωβισμό ατόμων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4479013991163055694
Σχόλια
item