Γιάννενα: Με διεθνή πιστοποίηση… τρέχει ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος! Γιάννενα: Με διεθνή πιστοποίηση… τρέχει ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Με διεθνή πιστοποίηση… τρέχει ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος!

Γιάννενα: Με διεθνή πιστοποίηση… τρέχει ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος!

Σημαντικές δρομικές διοργανώσεις φιλοξενούν κάθε χρόνο τα Γιάννενα, κάθε μία εκ των οποίων φέρνει στην πόλη εκατοντάδες επισκέπτες, τόσο αθλητές που λαμβάνουν μέρος σ’ αυτήν όσο και συνοδούς, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την τουριστική προβολή της. 

Μία από αυτές είναι ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος που θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχή χρονιά το Σάββατο, 5 Μαΐου, στην παραλίμνιο περιοχή, έχοντας μάλιστα λάβει πλέον και διεθνή πιστοποίηση!

Για τα αθλητικά αλλά και τουριστικά οφέλη που έχει ο αγώνας για την περιοχή μας καθώς και για τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης μίλησαν χθες οι εκπρόσωποί της, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου.


Διεθνής πιστοποίηση
Τη χθεσινή συνέντευξη άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Θεόδωρος Παπαγιάννης, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε πως «ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων απέκτησε διεθνή πιστοποίηση και αυτό συνεπάγεται ότι αλλάζει κατηγορία και εντάσσεται στους διεθνώς αναγνωρισμένους αγώνες». 


Στη συνέχεια μίλησε για το αυξημένο ενδιαφέρον συλλόγων και σωματείων από άλλες περιοχές και για τις εγγραφές που γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από το επίσημο site της διοργάνωσης (ioanninahalfmarathon.gr) με καταληκτική ημερομηνία την ερχόμενη Κυριακή. 

Κλείνοντας, πρόσθεσε ότι η παραλαβή των αριθμών και των πακέτων θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, 4 Μαΐου το απόγευμα και θα συνεχιστεί και την επόμενη ημέρα από νωρίς το πρωί στο κατάστημα αθλητικών ειδών «Fifth Element» (πεζόδρομος Παπάζογλου).

Ο αγώνας προβάλλει…
- Ο Αντιπεριφερειάρχης Νεολαίας και Αθλητισμού Βασίλης Γοργόλης δήλωσε ότι «διοργανώσεις όπως ο 3ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων, συμβάλλουν στο να καταστεί η πόλη μας και η ευρύτερη περιοχή, κέντρο αθλητικού τουρισμού» και επισήμανε χαρακτηριστικά πως «ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων αποδεικνύει πως τέτοιες διοργανώσεις δίνουν τη δυνατότητα σε πολλούς επισκέπτες να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας».  


- Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Παντελής Κολόκας, υπογράμμισε πως η «Δημοτική Αρχή στηρίζει το Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Ιωαννίνων, μια σημαντική διοργάνωση η οποία αναδεικνύει την αξία του λαϊκού μαζικού αθλητισμού με την αυθεντική του έννοια, προβάλλοντας παράλληλα μια διαδρομή μοναδικής ομορφιάς». 


Τόνισε δε, ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τους κατοίκους του Κάστρου, ώστε την ημέρα του αγώνα η ταλαιπωρία να είναι μικρότερη. 

- Ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρείας «My Adventure» Βασίλης Τζουμάκας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η ανταπόκριση εκατοντάδων δρομέων από όλη τη χώρα, οι οποίοι θα έρθουν να τρέξουν σε μια ιδιαίτερα όμορφη παραλίμνια διαδρομή, αποδεικνύει πως ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων αγκαλιάστηκε από τη δρομική κοινότητα κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα». 


Επίσης, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Θανάσης Χασκής, με γραπτή δήλωσή του εξέφρασε την πεποίθηση πως ο αγώνας για τους συμμετέχοντες αθλητές θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, αφού η οργάνωση και οι παροχές των διοργανωτών είναι υψηλού επιπέδου και υπογράμμισε τη δυναμική και το κύρος που αποκτά πλέον με την πιστοποίηση και την επίσημη μέτρηση της διαδρομής.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Με διεθνή πιστοποίηση… τρέχει ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1055174028988093643
Σχόλια
item