Γιάννενα: Αύξηση της κίνησης σε ΚΤΕΛ και αγορά

Γιάννενα: Αύξηση της κίνησης σε ΚΤΕΛ και αγορά
Η Διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων εξυπηρετεί και με έκτακτα δρομολόγια το επιβατικό κοινό τις ημέρες αυτές – Ικανοποιητική η κίνησε στις λαϊκές αγορές της πόλης και στα καταστήματα.
Με έκτακτα δρομολόγια τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και όποτε χρειαστεί και αυτή την εβδομάδα, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό και την αυξημένη κίνηση το χρονικό διάστημα πριν και μετά το Πάσχα.
Το κλείσιμο του Πανεπιστημίου σηματοδότησε και την αναχώρηση των φοιτητών ενώ τις επόμενες δυο ημέρες αναμένεται να υπάρχει και νέα ζήτηση κυρίως από ετεροδημότες που θα φτάσουν από την Αθήνα για να γιορτάσουν στα Γιάννενα το Πάσχα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Γρηγόρη Γκίκα, η κίνηση ειδικά την προηγούμενη εβδομάδα ήταν αυξημένη, προς το τέλος της εβδομάδας και πριν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, σε κάποια συγκεκριμένα δρομολόγια προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ όλες οι υπόλοιπες γραμμές και ειδικά αυτές των χωριών ήταν στα ίδια επίπεδα.
Στην καθημερινότητα προστέθηκαν και έξτρα δρομολόγια για να καλυφθούν οι ανάγκες του επιβατικού κοινού που επέλεξε να ταξιδέψει με το ΚΤΕΛ.
«Είναι η κίνηση στα περσινά επίπεδα εκτός από τις επόμενες δυο ημέρες που αναμένουμε να υπάρχει μια αύξηση», είπε ο κ. Γκίκας.
Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μείωση σε αποστολή αμνοεριφίων από τα Γιάννενα σε άλλες περιοχές. Τα προηγούμενα χρόνια, πολλοί έστελναν με το ΚΤΕΛ το αρνί ή το κατσίκι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Φέτος, οι αποστολές έχουν μειωθεί ενώ σύμφωνα με τον κ. Γκίκα ακόμη δεν έχει φορτωθεί σε λεωφορείο κανένα ανάλογο δέμα.
«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κίνηση μεταφοράς τέτοιων δεμάτων» τόνισε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ, ευχόμενος καλό Πάσχα σε όλους, με προσοχή στις μετακινήσεις.
Η κίνηση στις λαϊκές
Παράλληλα, αυξημένη ήταν η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Δεκάδες καταναλωτές εκμεταλλεύτηκαν την λιακάδα και βγήκαν βόλτα στους πεζοδρόμους ρίχνοντας και την ματιά τους στις βιτρίνες των καταστημάτων. Τα εμπορικά λειτουργούν με εορταστικό ωράριο και αυτό βοηθά τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους. Άλλοι μετρημένες άλλοι ίσως και λίγο περισσότερες.
Τα καταστήματα παιδικών ειδών και παιχνιδιών αλλά και υποδημάτων για ακόμη μια φορά φαίνεται πως βγαίνουν κερδισμένα μιας και τα ταμεία γέμισαν εξαιτίας και των δώρων των νονών στα «βαφτιστήρια» τους.
Την ίδια ώρα αυξημένη είναι η κίνηση και στην λαϊκή αγορά της Αγίας Μαρίνας. Οι έμποροι και οι παραγωγοί είναι ικανοποιημένοι από την έλευση των καταναλωτών που προμηθεύονται τα απαραίτητα και για την νηστεία αλλά και για το πασχαλινό τραπέζι.
Η κίνηση είναι πιο αυξημένη τις πρωινές ώρες και περιορίζεται αργότερα ενώ πολλοί καταναλωτές προτιμούν την συγκεκριμένη λαϊκή μιας και είναι στο κέντρο και έχει δίπλα και χώρο στάθμευσης. Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με εορταστικό ωράριο μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αύξηση της κίνησης σε ΚΤΕΛ και αγορά
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6993837459852685776
item