Γιάννενα: Στοίχημα για την Ήπειρο η προσχολική εκπαίδευση – Ξεκινάει κανονικά τον Σεπτέμβριο Κύριο Γιάννενα: Στοίχημα για την Ήπειρο η προσχολική εκπαίδευση – Ξεκινάει κανονικά τον Σεπτέμβριο Κύριο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στοίχημα για την Ήπειρο η προσχολική εκπαίδευση – Ξεκινάει κανονικά τον Σεπτέμβριο Κύριο

Γιάννενα: Στοίχημα για την Ήπειρο η προσχολική εκπαίδευση – Ξεκινάει κανονικά τον Σεπτέμβριο Κύριο
Την έναρξη της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης στην Ήπειρο προαναγγέλλει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου για τη νέα χρονιά.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και κυρίως με τους Δήμους όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου είναι σε θέση να ανακοινώσει την καθολική εφαρμογή του Ν. 4521/2018 σε ό,τι αφορά τη δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση στα σχολεία αρμοδιότητάς της με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2018-2019.
Η ανακοίνωση έρχεται σε ένα χρονικό σημείο που έχει ολοκληρωθεί ένας πρώτος κύκλος δημόσιου διαλόγου με κάποιες πλευρές να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους, κυρίως για το αν μπορεί η Πολιτεία να υποστηρίξει ένα τέτοιο μέτρο για όλα τα παιδιά κι αν υπάρχουν ανάλογες υποδομές. 
Από την άλλη, πολλοί είναι και οι υποστηρικτές της εφαρμογής της προσχολικής εκπαίδευσης, αφού αποτελεί κι ένα διαχρονικό αίτημα της εκπαίδευσης. 
«Η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση είναι μια σύγχρονη παιδαγωγική ανάγκη και θεωρείται ως ένας ιδιαίτερα ισχυρός και θετικός παράγοντας εξέλιξης του παιδιού σε όλους τους τομείς ανάπτυξής του. 
Το Νηπιαγωγείο άλλωστε είναι κομμάτι από τον κορμό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενταγμένο σε ένα αδιαίρετο από πλευράς στόχων, δυναμικής και λειτουργικότητας εκπαιδευτικό σύστημα με κατεύθυνση τέτοια που να δείχνει σεβασμό στην προσωπικότητα του παιδιού και τις ιδιαίτερες αναπτυξιακές ανάγκες του.
Το Υπουργείο Παιδείας με τον Ν. 4521/2018 υλοποιεί μια βασική επιστημονική και παιδαγωγική απαίτηση και ικανοποιεί ένα πάγιο και διαρκές αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διευθύντρια
Αγγελική Φωτεινού.
ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στοίχημα για την Ήπειρο η προσχολική εκπαίδευση – Ξεκινάει κανονικά τον Σεπτέμβριο Κύριο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7291177513534593826
Σχόλια
item