Θεσπρωτία: Ξεκηνά δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση νηπίων, στον Δήμο Σουλίου. Θεσπρωτία: Ξεκηνά δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση νηπίων, στον Δήμο Σουλίου. | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Ξεκηνά δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση νηπίων, στον Δήμο Σουλίου.

Θεσπρωτία: Ξεκηνά δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση νηπίων, στον Δήμο Σουλίου.
Πρεμιέρα τον προσεχή Σεπτέμβριο σε 14 δήμους της Ηπείρου στη δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων, που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών.
Μεταξύ αυτών και ο δήμος Σουλίου.
Πανελλαδικά ο νέος θεσμός θα εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 δήμους και σε βάθος τριετίας η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα γίνει υποχρεωτική σε όλους τους δήμους.
Ειδικότερα, θα ενταχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14χρονης εκπαίδευσης, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των εκπαιδευτικών, των παιδαγωγών και των γονέων. \
Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, μετά από ομόφωνη θετική εισήγηση των Τριμερών Επιτροπών και των Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε εφαρμογή του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018.
Σύμφωνα με τον νόμο, η φοίτηση των νηπίων, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το ερχόμενο σχολικό έτος και σε κάθε περίπτωση εντός τριετίας, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η σχετική εισήγηση διατυπώνεται μετά από γνώμη της τριμερούς Επιτροπής. Η Τριμερής Επιτροπή αποτελείται από τους οικείους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως Προέδρους, τους οικείους Δημάρχους και τους Προέδρους των οικείων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως μέλη.

paramythia-online.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ξεκηνά δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση νηπίων, στον Δήμο Σουλίου.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1716425326522836376
Σχόλια
item