«Μαύρη Τρίτη» στη Γαλλία με απεργίες στους σιδηροδρόμους και την Air France «Μαύρη Τρίτη» στη Γαλλία με απεργίες στους σιδηροδρόμους και την Air France | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Μαύρη Τρίτη» στη Γαλλία με απεργίες στους σιδηροδρόμους και την Air France

«Μαύρη Τρίτη» στη Γαλλία με απεργίες στους σιδηροδρόμους και την Air France
«Μαύρη Τρίτη» σήμερα στη Γαλλία λόγω της κινητοποίησης των σιδηροδρομικών και της Air France, οι εργαζόμενοι των οποίων ζητούν μισθολογικές αυξήσεις 6%.
Πρόκειται για την τέταρτη απεργία μέσα σε ένα μήνα.
Η Air France εκτιμά πάντως ότι οι αναταράξεις θα είναι περιορισμένες και ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί το 75% των προγραμματισμένων πτήσεών της. Οι απεργίες στην Air France θα συνεχιστούν την 7η, τη 10η και την 11η Απριλίου. Σύμφωνα με την εταιρεία, στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχει το 32% των πιλότων, το 20% των πληρωμάτων καμπίνας και το 15% του προσωπικού εδάφους.
Για τα συνδικάτα, το σημερινό «ραντεβού» είναι κρίσιμης σημασίας ώστε να μπορούν να ελπίζουν ότι στο μέλλον θα μετρήσει η γνώμη τους για άλλα μεταρρυθμιστικά προγράμματα που έχουν στόχο κυρίως τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. 
Ο Φιλίπ Μαρτινέ, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου γαλλικού συνδικάτου, της CGT, κάλεσε σε «σύγκλιση των μαχών», την ώρα που η δυσαρέσκεια υποβόσκει και στους συνταξιούχους, τους φοιτητές ή ακόμη τους οδοκαθαριστές και τους εργαζομένους στον ενεργειακό τομέα, που απεργούν επίσης σήμερα.
Η εβδομάδα προμηνύεται ταραγμένη για τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την κυβέρνησή του.
Τα τέσσερα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζομένους στους σιδηροδρόμους (CGT, Unsa, SUD και CFDT) διαμαρτύρονται για την κατάργηση των προσλήψεων με ειδικό καθεστώς, για τον τρόπο που ανοίγει ο τομέας στον ανταγωνισμό, καθώς και για τη μετατροπή της SNCF σε ανώνυμη εταιρεία, γεγονός που ανοίγει σύμφωνα μ' αυτούς τον δρόμο για μελλοντική ιδιωτικοποίηση της, κάτι που αρνείται η κυβέρνηση.
Το σχέδιο μεταρρύθμισης «έχει στόχο να καταστρέψει τη δημόσια σιδηροδρομική υπηρεσία από καθαρό ιδεολογικό δογματισμό» και «δεν θα λύσει το ζήτημα του χρέους ούτε αυτό των δυσλειτουργιών», καταγγέλλουν τα συνδικάτα.
Η κινητοποίηση, η οποία προβλέπει 36 ημέρες απεργιών μέσα σε τρεις μήνες, ποντάρει στην κόπωση της κοινής γνώμης που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εκτιμά προς το παρόν ότι η απεργία αυτή είναι αδικαιολόγητη, όμως, όπως ελπίζουν οι σιδηροδρομικοί, θα μπορούσε να μεταστραφεί, αν η κυβέρνηση συνεχίσει να επιδεικνύει την ίδια αδιαλλαξία.
Την ώρα που ξεκινάει το μπρα-ντε-φερ, η κυβέρνηση επιδεικνύει την αποφασιστικότητά της να εκσυγχρονίσει έναν τομέα που θα αντιμετωπίσει προσεχώς τον ανταγωνισμό, υπενθυμίζοντας πως «το να κινηθεί ένα τρένο στη Γαλλία κοστίζει 30% πιο ακριβά απ' ό,τι αλλού».
«Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει γιατί τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών αρχίζουν μια μακρά και τιμωρητική απεργία την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται σε διάλογο», δήλωσε εκφράζοντας τη «λύπη» της η υπουργός Μεταφορών Ελιζαμπέτ Μπορν.
Epirusblog Gr
5 of 5
«Μαύρη Τρίτη» στη Γαλλία με απεργίες στους σιδηροδρόμους και την Air France
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 3787520979498957439
Σχόλια
item