Γιάννενα: Σε καλό δρόμο η ίδρυση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής Κύριο Γιάννενα: Σε καλό δρόμο η ίδρυση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής Κύριο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Σε καλό δρόμο η ίδρυση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής Κύριο

Γιάννενα: Σε καλό δρόμο η ίδρυση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής  Κύριο
Θετικές είναι οι προοπτικές ίδρυσης ενός νέου Δημοτικού Σχολείου στην πόλη και μάλιστα σε μία περιοχή που το έχει ιδιαίτερη ανάγκη. 
Πρόκειται για το 4o Δημοτικό Σχολείο Ανατολής, για το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες ίδρυσης και αναμένεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Σχετικές δηλώσεις έκανε τη Δευτέρα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και χτες στο ITV, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος.
Η πρόταση για την ίδρυση του σχολείου έγινε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Οκτωβρίου, όταν και συζητήθηκαν οι προτάσεις της πρόεδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Παρασκευής Τσίλη για τις «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2018-2019»
Η πρόταση προς το υπουργείο Παιδείας περιλαμβάνει την ίδρυση 6/θεσιου Δημοτικού Σχολείου στη Δημοτική Κοινότητα Ανατολής με την ονομασία «4ο 6/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής».
Το δυναμικό προβλέπεται να είναι από 126 έως 150 μαθητές και η σχολική μονάδα πρόκειται να στεγαστεί σε υφιστάμενο σχολικό κτίριο στο οποίο στεγαζόταν παλιότερα το 2ο Γυμνάσιο Ανατολής το οποίο και μεταφέρθηκε σε νέο κτίριο.
Η βασική αιτία που ο Δήμος θέλει στην περιοχή ένα νέο σχολείο είναι η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού λόγω της οικιστικής ανάπτυξης που δημιουργεί και νέες εκπαιδευτικές ανάγκες με το νέο σχολείο να βοηθά και στην αποσυμφόρηση των άλλων σχολείων.
«Θεωρούμε πως πρόκειται για μια αναγκαία και ουσιαστική παρέμβαση σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια βλέπει τις εκπαιδευτικές της ανάγκες να μεγαλώνουν παράλληλα με την οικιστική της ανάπτυξη. 
Σκοπός μας είναι να αποσυμφορηθούν σχολεία που σήμερα εξυπηρετούν τις ανάγκες της Ανατολής, αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο και την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
Μετά από διεξοδική διαβούλευση στην Επιτροπή Παιδείας προτείνουμε την ίδρυση ενός εξαθέσιου δημοτικού σχολείου στην Ανατολή, με την ονομασία 4ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Τσίλη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Οκτωβρίου.
Σκέψεις για την κατασκευή ενός νέου κτιρίου υπάρχουν στο Δήμο, όπως υπάρχουν από την Πράξη Εφαρμογής και διαθέσιμα οικόπεδα, όμως είναι πολύ δύσκολη πλέον η χρηματοδότηση ελλείψει των ανάλογων χρηματοδοτικών πόρων. Γι’ αυτό και επιλέγεται η αξιοποίηση υφιστάμενου, κενού χώρου.
Το πρώτο κρίσιμο στάδιο για την ίδρυση ενός νέου σχολείου είναι η υπουργική απόφαση, με το βλέμμα τώρα να στρέφεται στο Υπουργείο Οικονομικών.
Στη συνέχεια πρέπει να βγουν οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών και τέλος να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο κτίριο ώστε να είναι έτοιμο, κάτι για το οποίο ο Δήμος είναι έτοιμος. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμάται ότι αν πάνε όλα καλά, το σχολείο μπορεί να ανοίξει τον Σεπτέμβριο.
Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY
.ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε καλό δρόμο η ίδρυση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής Κύριο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7446140275059896103
Σχόλια
item