Ήπειρος: Στα νηπιαγωγεία τα παιδιά 4-6 ετών της Ηπείρου Ήπειρος: Στα νηπιαγωγεία τα παιδιά 4-6 ετών της Ηπείρου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Στα νηπιαγωγεία τα παιδιά 4-6 ετών της Ηπείρου

Ήπειρος: Στα νηπιαγωγεία τα παιδιά 4-6 ετών της Ηπείρου

Την καθολική εφαρμογή του νέου νόμου για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στα σχολεία της περιφέρειας Ηπείρου, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2018-2019, ανακοίνωσε επίσημα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Αυτό σημαίνει ότι η συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και, κυρίως, με τους δήμους όλων των περιφερειακών ενοτήτων της Ηπείρου απέδωσε καρπούς, με αποτέλεσμα να έχουν εξευρεθεί ή δρομολογηθεί λύσεις για την ικανοποίηση των απαιτήσεων σε κτιριακές υποδομές, που θα επιφέρει η εφαρμογή του νόμου.


Στην ανακοίνωσή της, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Αγγελική Φωτεινού τονίζει ότι, με τον συγκεκριμένο νόμο και την εφαρμογή του, το υπουργείο Παιδείας υλοποιεί μια βασική επιστημονική και παιδαγωγική απαίτηση, ικανοποιώντας ένα πάγιο και διαρκές αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

«Η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση είναι μια σύγχρονη παιδαγωγική ανάγκη και θεωρείται ως ένας ιδιαίτερα ισχυρός και θετικός παράγοντας εξέλιξης του παιδιού σε όλους τους τομείς ανάπτυξής του. 

Το νηπιαγωγείο, άλλωστε, είναι κομμάτι από τον κορμό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενταγμένο σε ένα αδιαίρετο από πλευράς στόχων, δυναμικής και λειτουργικότητας εκπαιδευτικό σύστημα, με κατεύθυνση τέτοια που να δείχνει σεβασμό στην προσωπικότητα του παιδιού και τις ιδιαίτερες αναπτυξιακές ανάγκες του», αναφέρει.
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Στα νηπιαγωγεία τα παιδιά 4-6 ετών της Ηπείρου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5474051635605633334
Σχόλια
item