30 πράγματα που έμαθα μετά τα 30

30 πράγματα που έμαθα μετά τα 30
Η ηλικία των τριάντα είναι ορόσημο, ειδικά για τις γυναίκες. Είναι η πόρτα που ανοίγουν τα κοριτσάκια προς την ουσιαστική, γυναικεία ενηλικίωση. 
Απ’ τα εικοσιοκτώ μου έτρεμα την ημέρα αυτής της δεύτερης ενηλικίωσης. Μέχρι που ήρθε κι από τότε απολαμβάνω κάθε στιγμή της. Προσπαθώ τουλάχιστον.
Παρακάτω θα διαβάσετε τα τριάντα πράγματα που έμαθα ανοίγοντας αυτήν την όμορφη πόρτα και ζώντας πλέον επίσημα εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια στη μαγική αυτή δεκαετία:
1. Η αγάπη δεν αρκεί. Ούτε λύνει προβλήματα, ούτε συντηρεί έρωτες και φιλίες. Μόνη της δεν καταφέρνει τίποτα. Θέλουν διαρκή προσπάθεια και μάχη όλες οι σχέσεις.
2. Τίποτα μα τίποτα απολύτως δεν είναι δεδομένο. Η ζωή μας επιφυλάσσει εκπλήξεις και μπορείς μέσα σε μια στιγμή ν’ αλλάξεις ρότα χωρίς καν να το καταλάβεις.
3. Το μαύρο και το άσπρο είναι μόνο δύο απ’ τα χιλιάδες χρώματα που φοράει η ζωή. Δεν είναι απαραίτητο να επιλέγουμε πάντα ένα απ’ τα δύο. Μόλις το συνειδητοποιήσεις αυτό σταματάς να είσαι απόλυτος.
4. Μάτια κι αυτιά ανοιχτά, στόμα ερμητικά κλειστό. Μακριά από κουτσομπολιά και κουτσομπόληδες. Είναι σαν να κυλιέσαι στις λάσπες και σίγουρα δεν είσαι γουρούνι.
5. Το ποτέ και το πάντα δεν ισχύουν. Κι αυτό είναι μια πανηγυρική διαπίστωση.
6. Άνθρωπος που έκανε πουστιά σε κάποιον, θα κάνει με μαθηματική ακρίβεια και σε κάποιον άλλο, πρόσεχε μόνο μην είσαι εσύ αυτός.
7. Αρχίζουμε να μοιάζουμε στους γονείς μας. Στα χούγια, τις συνήθειες και δυστυχώς τις παραξενιές.
8. Οι δίαιτες γίνονται Γολγοθάς και το να χάσεις κιλά είναι σχεδόν επώδυνο. Ξέχνα τις δίαιτες της μιας εβδομάδας που είχαν συγκλονιστικά αποτελέσματα κι έχανες ένα κιλό την ημέρα.
9. Απόλυτη κι επιτακτική ανάγκη να φύγεις απ’ το πατρικό σου σπίτι αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Ο κυριότερος τρόπος να μάθεις τον εαυτό σου.
10. Πλέον εκτιμώ πολύ περισσότερο μια νύχτα στο σαλόνι ή τη βεράντα με την κατάλληλη παρέα κι ατελείωτες συζητήσεις ως το πρωί παρά να βγω και χτυπηθώ σε κάποια μπάρα.
11. Κατάλαβα πως δεν αντέχω χωρίς χιούμορ, χωρίς γέλιο. Και αποφάσισα πως έτσι θέλω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου, γελώντας.
12. Το καλό φαγητό είναι στην ίδια θέση με το καλό σεξ. Ειδικά όταν είναι σπιτικό και μαγειρεμένο με αγάπη.
13. Μακριά από ανθρώπους που σε γλείφουν. Είναι οι ίδιοι που πρώτοι θα σου χώσουν το μαχαίρι στην πλάτη.
14. Κανένας δεν πέθανε από έρωτα. Όσες φορές σύρθηκες σε πατώματα και παρκέ στα είκοσι είναι μικρές, μακρινές, δακρύβρεχτες αναμνησούλες.
15. Με κόπο τελείωσα με τις ενοχές όταν κατάλαβα ότι δεν είμαι ρομπότ ή υπεράνθρωπος και δεν μπορώ να πετύχω τα πάντα.
16. Και φυσικά δεν φταίω για όλα εγώ. Αναλαμβάνω μόνο τις ευθύνες που μου αναλογούν, όχι και των γύρω.
17. Καμία σχέση δεν είναι ανιδιοτελής. Ακόμα κι αν δεν το παραδέχεσαι, ακόμα κι αν το κάνεις αθώα και με καθαρή ψυχή, πάντα θα θες ανταπόδοση σε ό,τι απλόχερα χαρίζεις και τούμπαλιν.
18. Κανένα θύμα δεν είναι μόνο θύμα. Ισχύει και για τους θύτες.
19. Στα τριάντα δεν είσαι γέρος όπως πίστευα στην προηγούμενη δεκαετία. Είσαι ακόμα άγουρος μέσα στην ωριμότητά σου.
20. Όλα τα κλισέ που άκουγα στα είκοσι άρχισαν να επαληθεύονται. Πρώτο και καλύτερο, η γυναίκα κάνει καλύτερο σεξ απ’ τα πρώτα -αντα και μετά. Κι αυτό πάει χέρι-χέρι με το επόμενο.
21. Έμαθα ότι το σεξ μετριέται στην ποιότητα κι όχι στην ποσότητα.
22. Είναι ηδονή να λες αυτό ακριβώς που θες και να σταματήσεις επιτέλους να μπουκώνεις λέξεις κι αισθήματα μέσα σου.
23. Οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν εξαιρετικά αχάριστοι. Ακόμα και οι πολύ κοντινοί σου.
24. Εκτιμώ πλέον την αληθινή φιλία. Και αυτήν προτιμώ ανοίγοντας την καρδιά μου σε δύο-τρεις ανθρώπους κι όχι σε ένα ολόκληρο ασκέρι.
25. Η φιλία με έναν άντρα είναι συγκλονιστική εμπειρία.
26. Η εκδίκηση τρώγεται και ζεστή και μάλιστα έχει άλλη χάρη.
27. Δεν υπάρχει μονόπλευρος έρωτας. Πες το όπως θες αλλά προς Θεού όχι έρωτα.
28. Στα τριάντα απόκτησα μια βαθύτερη γνώση του εαυτού μου. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως θα σταματήσω να με μαθαίνω μέχρι και τα τελευταία -ηντα.
29. Έμαθα να με αγαπώ και να με νταντεύω γιατί κανένας άλλος δεν θα το κάνει όπως εγώ. Αυτό είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση άλλωστε.
30. Εμπιστεύομαι το ένστικτό μου και τα μάτια αυτού που έχω απέναντί μου. Όλες οι αλήθειες του κόσμου βρίσκονται εκεί.
Στη Μαριέφη, τον Νίκο, τον Μάνο και τον Σταύρο – 
pillowfights.gr
epirusblog.gr
5 of 5
30 πράγματα που έμαθα μετά τα 30
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8585819353388036137
item