«Μαφία των Ρομά»: Αλλες 13 ληστείες εξιχνιάστηκαν -Από την δεύτερη γενιά της «Μαφία των Ρομά»: Αλλες 13 ληστείες εξιχνιάστηκαν -Από την δεύτερη γενιά της | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Μαφία των Ρομά»: Αλλες 13 ληστείες εξιχνιάστηκαν -Από την δεύτερη γενιά της

«Μαφία των Ρομά»: Αλλες 13 ληστείες εξιχνιάστηκαν -Από την δεύτερη γενιά της
Άλλες 13 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών εξιχνιάστηκαν από την συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο της εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης των Ρομά.
Τα μέλη της σπείρας που εξαρθρώθηκε στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, διέπρατταν κλοπές και ληστείες στην Βορειανατολική και Δυτική Αττική.
Συγκεκριμένα πρόκειται για 8 κλοπές από οικίες, δύο κλοπές πινακίδων από σταθμευμένα οχήματα, κλοπή από την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» στον Κολωνό, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο με τις δωρεές για τα παιδιά και τις δωροεπιταγές, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, ληστεία σε οικία, και απόπειρα κλοπής από εταιρεία στην Κηφισιά. 
Με τις παραπάνω περιπτώσεις έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 40 κλοπές, τρεις ληστείες, 19 κλοπές πινακίδων αυτοκίνητων, μία απόπειρα κλοπής και ακόμη μία κλοπή από αυτοκίνητο.
Υπενθυμίζεται ότι σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, συνελήφθησαν συνολικά 7 Ρομά, ηλικίας από 26 έως 47 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. 
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία και κατά εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Στο πλαίσιο των ερευνών διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, οι οποίοι διαβιούσαν πολυτελώς, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα δομημένη με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, τουλάχιστον προ εξαμήνου, με σκοπό την παράνομη κερδοσκοπία, διαπράττοντας ληστείες και κλοπές, σε βάρος ενοίκων μονοκατοικιών, αρχικά στην περιοχή των Μεσογείων και κατόπιν της Βορειοανατολικής Αττικής.
Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, προέκυψε ότι τα «επιχειρησιακά» μέλη της, είχαν φυσική παρουσία κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων, τροποποιώντας τη σύνθεση της ομάδας, ενώ οι λοιποί συνεργοί είχαν υποστηρικτικό ρόλο φροντίζοντας για την κάλυψη των «επιχειρησιακών» οχημάτων, την παραλαβή και την περαιτέρω διάθεση των κλοπιμαίων. 
Σημειώνεται ότι ο 26χρονος, επιχειρησιακό μέλος της συμμορίας, είχε συλληφθεί από την πρώτη μεγάλη συμμορία της «Μαφίας των Ρομά» και ήταν έξω με περιοριστικούς όρους!
Αναλυτικότερα, τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ως ορμητήριο περιοχές της Δυτικής Αττικής, δρούσαν πρωινές και απογευματινές ώρες και επέλεγαν πολυτελείς μονοκατοικίες σε περιοχές κυρίως της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής, ως στόχους, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω τεχνάσματα:
Αρχικά, χτυπούσαν επίμονα το κουδούνι των οικιών για να βεβαιώσουν την απουσία των ενοίκων τους και σε περίπτωση που κάποιος απαντούσε, επικαλούνταν κάποια δικαιολογία, σε περίπτωση που κάποιος από τους ενοίκους, δεν απαντούσε έγκαιρα δεν δίσταζαν να τους ακινητοποιούν με την απειλή όπλου, εφόσον ήταν ανήλικοι ή ηλικιωμένοι, προξενούσαν σημαντικές φθορές σε πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα, ενώ σε περίπτωση που υπήρχε συναγερμός φρόντιζαν για την απενεργοποίησή του.
Επιπλέον, για την παρεμπόδιση του έργου των ανακριτικών Αρχών, τα μέλη της οργάνωσης κατά την παράνομη δράση τους φορούσαν κουκούλες, προκειμένου να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ για τις μετακινήσεις τους διέθεταν και χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, με κλεμμένες πινακίδες από τυχαία οχήματα, που ήταν σταθμευμένα κοντά στον τόπο διαμονής τους ή στην περιοχή που δρούσαν.
Epirusblog Gr
5 of 5
«Μαφία των Ρομά»: Αλλες 13 ληστείες εξιχνιάστηκαν -Από την δεύτερη γενιά της
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 4157279996821891979
Σχόλια
item