Reuters: Την πώληση έως και του 51% των μετοχών των ΕΛΠΕ σχεδιάζει η Αθήνα

Reuters: Την πώληση έως και του 51% των μετοχών των ΕΛΠΕ σχεδιάζει η Αθήνα

Την πώληση έως και του 51% των μετοχών στα Ελληνικά Πετρέλαια εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει τους Μνημονιακούς στόχους για τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικές και συνδικαλιστικές πηγές.

Το Δημόσιο ελέγχει το 35,5% του μετοχικού κεφαλαίου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, όμως, σύμφωνα με το Reuters, μελετά την διάθεση και μέρους των μετοχών που κατέχει η εταιρεία Paneuropean Oil and Industrial Holdings’, ώστε το συνολικό ύψος της πώλησης να φτάσει στο 51%.

Η Paneuropean Oil and Industrial Holdings’, που ανήκει στον όμιλο Λάτση, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στα Ελληνικά Πετρέλαια, με συμμετοχή 45,5%.

H Paneuropean Oil δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση του Reuters, λέγοντας πως εναπόκειται στην κυβέρνηση να αποφασίσει πώς θα προχωρήσει.

Ως εναλλακτική λύση η Αθήνα εξετάζει την έκδοση εταιρικού ομολόγου, αν και αυτό είναι το λιγότερο πιθανό σενάριο.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα πάντα με το Reuters, στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει την υπόθεση έως το καλοκαίρι, όταν και ολοκληρώνεται το τρίτο Μνημόνιο.

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου των ΕΛΠΕ δήλωσε στο Reuters πως ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης παρουσίασε στους εργαζόμενους τις δύο επιλογές κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους εργαζόμενους την προηγούμενη εβδομάδα.

Το συνδικάτο είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην πώληση του μετοχικού πακέτου, είπε.
epirusblog.gr
5 of 5
Reuters: Την πώληση έως και του 51% των μετοχών των ΕΛΠΕ σχεδιάζει η Αθήνα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 247189502003045980
item