Πέτρος Κόκκαλης: Στην επίσημη πρεμιέρα της Δήμητρας Ματσούκα! [pics] Πέτρος Κόκκαλης: Στην επίσημη πρεμιέρα της Δήμητρας Ματσούκα! [pics] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πέτρος Κόκκαλης: Στην επίσημη πρεμιέρα της Δήμητρας Ματσούκα! [pics]

Πέτρος Κόκκαλης: Στην επίσημη πρεμιέρα της Δήμητρας Ματσούκα! [pics] | tlife.gr
Επίσημη πρεμιέρα στο θέατρο Άλμα με την παράσταση “Μια ξεχωριστή ημέρα” που αγαπήθηκε ήδη πολύ στη Θεσσαλονίκη έκαναν και στην Αθήνα ο Σταύρος Ζαλμάς με την Δήμητρα Ματσούκα και κοντά τους βρέθηκαν φίλοι, συνεργάτες και αγαπημένα πρόσωπα.
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες και τους επώνυμους που έδωσαν το “παρών” ήταν και ο επιχειρηματίας Πέτρος Κόκκαλης που βρέθηκε στις πρώτες θέσεις του θεάτρου μαζί με την αδελφή της πρωταγωνίστριας, Μαρία Ματσούκα και την μητέρα τους Ελένη Ματσούκα.
Ο γνωστός επιχειρηματίας που προσπαθεί να κρατά πάντα πολύ χαμηλό προφίλ στην προσωπική του ζωή, αποφεύγει τις πολλές κοσμικές εμφανίσεις, δίνει όμως πάντα το “παρών” σε λίγες και εκλεκτές παραστάσεις αγαπημένων καλλιτεχνών. 
Μια από αυτές ήταν και η επίσημη πρεμιέρα της Δήμητρας Ματσούκα. 
Ο Πέτρος Κόκκαλης με την Μαρία Ματσούκα και την Ελένη Ματσούκα
Λίγα λόγια για την παράσταση:
Η πολυβραβευμένη ταινία ορόσημο «Μία Ξεχωριστή Μέρα» (Una Giornata Particolare) του Έττορε Σκόλα, ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή του Αλέξανδρου Ρήγα και σκηνοθεσία της Άσπας Καλλιάνη και παρουσιάζεται από μία παραγωγή υψηλών προδιαγραφών στο θέατρο Άλμα.
Ο Γκαμπριέλε (Σταύρος Ζαλμάς) διώκεται από το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας του 1938. Έχει μέχρι την δύση του ηλίου για να τον μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. 
Η Αντονιέτα (Δήμητρα Ματσούκα) πιστή μέχρι σήμερα στο καθεστώς, παντρεμένη με έξι παιδιά, τον συναντάει χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τις «ανατρεπτικές» του αντιλήψεις. 
Οι ώρες που θα περάσουνε μαζί θα συνταράξουν τα πιστεύω της σε σχέση με το καθεστώς αλλά και με την μέχρι τώρα ζωή της. Την σχέση της με τον άντρα της, τον φεμινισμό, την ομοφυλοφιλία, τον κόσμο, και κυρίως την σχέση με τον ίδιο της τον εαυτό. 
Δύο πλάσματα μεγαλωμένα τελείως διαφορετικά, που όμως θα ανακαλύψουν μέσα από δυνατές συγκρούσεις ότι τους ενώνει το σημαντικότερο πράγμα απ’ όλα. Και ίσως, μέχρι την δύση του ήλιου οι ζωές τους να αλλάξουν για πάντα.
Το «Μία Ξεχωριστή Μέρα» ξεκίνησε την ιστορία του ως μία Κινηματογραφική ταινία του 1977, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Έττορε Σκόλα και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες (αν όχι τη σημαντικότερη) δημιουργίες του σημαντικού σκηνοθέτη.
Πρωταγωνιστές της ταινίας ήταν ο Μαρτσέλλο Μαστρογιάννη και η Σοφία Λόρεν.
Πρόκειται για μία από τις πιο αναγνωρισμένες ταινίες, τόσο από κριτικούς όσο και από το κοινό, του παγκόσμιου κινηματογράφου με δυνατά πανανθρώπινα μηνύματα, που πραγματεύεται μία συγκινητική και βαθιά ανθρώπινη και διαχρονική ιστορία, καταγγέλλοντας παράλληλα, τον φασισμό και τις καταβολές του.Πέτρος Κόκκαλης στο Θέατρο Άλμα
tlife.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πέτρος Κόκκαλης: Στην επίσημη πρεμιέρα της Δήμητρας Ματσούκα! [pics]
Epirusblog Gr
5 of 5
show biz 6345249257965884254
Σχόλια
item