Νέο «χαστούκι» Moody's στον Ερντογάν: Μετά την οικονομία, υποβάθμισε και τις 14 τουρκικές τράπεζες Νέο «χαστούκι» Moody's στον Ερντογάν: Μετά την οικονομία, υποβάθμισε και τις 14 τουρκικές τράπεζες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νέο «χαστούκι» Moody's στον Ερντογάν: Μετά την οικονομία, υποβάθμισε και τις 14 τουρκικές τράπεζες

Νέο «χαστούκι» Moody's στον Ερντογάν: Μετά την οικονομία, υποβάθμισε και τις 14 τουρκικές τράπεζες
Στην υποβάθμιση του αξιόχρεου 14 τουρκικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's, ενώ επιβεβαίωσε το αξιόχρεο τριών άλλων τραπεζών. Είχε προηγηθεί η υποβάθμιση της τουρκικής οικονομίας, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του Ερντογάν.
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, οι προοπτικές 12 τραπεζών έγιναν σταθερές από αρνητικές και πέντε τραπεζών παρέμειναν αρνητικές.
Όπως αναφέρει ο Moody's σε ανακοίνωσή του, οι πιστοληπτικές αυτές αξιολογήσεις καθοδηγήθηκαν από:
1) Την εξασθενημένη δυνατότητα της τουρκικής κυβέρνησης να στηρίξει τις τράπεζες της χώρας, η οποία αντανακλάται στην προχθεσινή υποβάθμιση του αξιόχρεου των ομολόγων της σε Ba2 με σταθερές προοπτικές από Ba1 με αρνητικές προοπτικές,
2) Την υποβάθμιση από τον οίκο του μακροοικονομικού προφίλ της Τουρκίας σε αδύναμο+ από μέτριο- και
3) Την άποψή του ότι το λειτουργικό περιβάλλον στην Τουρκία θα γίνει πιο δύσκολο το 2018.
Η υποβάθμιση του αξιόχρεου των ομολόγων της τουρκικής κυβέρνησης καθοδηγήθηκε από την άποψη του Moody's για συνεχιζόμενη μείωση της θεσμικής ισχύος και τον αυξημένο κίνδυνο να υπάρξει ένα εξωτερικό σοκ.
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στην υποβάθμιση της οικονομίας της χώρας του από τον διεθνή οίκο πιστοληπτικής ικανότητας, Moody’s  έστρεψε τα πυρά του εναντίον της χώρας μας. «Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. 
Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβήτησε τα κριτήρια της Moody’s που υποβάθμισε την τουρκική οικονομία κατά μια βαθμίδα, από το Ba1 στο Ba2.
Πηγή: AΠΕ/ΜΠΕ

Epirusblog Gr
5 of 5
Νέο «χαστούκι» Moody's στον Ερντογάν: Μετά την οικονομία, υποβάθμισε και τις 14 τουρκικές τράπεζες
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 8066252579952406268
Σχόλια
item