Γιάννενα: Οι λάμπες γίνονται led και οι κάδοι υπόγειοι Γιάννενα: Οι λάμπες γίνονται led και οι κάδοι υπόγειοι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Οι λάμπες γίνονται led και οι κάδοι υπόγειοι

Γιάννενα: Οι λάμπες γίνονται led και οι κάδοι υπόγειοι
Ενίσχυση πιστώσεων αλλά και χρηματοδότηση νέων έργων ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το 2018 καθώς, μετά την τακτοποίηση του ταμειακού υπόλοιπου για το περασμένο έτος, 2,7 εκ. ευρώ από τα ανταποδοτικά θα επιστρέψουν με έργα ουσίας στους δημότες των Ιωαννίνων.

Πρόκειται για την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες LED, την μετεγκατάσταση του εργοταξίου, τη δεύτερη φάση της υπογειοποίησης των κάδων, την προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων καθώς και την υπογραφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόσληψη των 47 μόνιμων θέσεων.
Ο κ. Γιωτίτσας ενημέρωσε το Σώμα για το που θα κατευθυνθούν τα 2,7 εκ. ευρώ ξεκινώντας από την ενίσχυση της πίστωσης για την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με LED με το ποσό του 1,125 εκ. ευρώ φτάνοντας έτσι συνολικά τα 2 εκ., κάτι που σημαίνει ότι ο Δήμος καλύπτει με ίδιους πόρους το συνολικό κόστος αυτής της παρέμβασης και θα προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου.
Ακόμη, 645.000 προστίθενται για την μετεγκατάσταση του εργοταξίου.
Κι εδώ πλέον οι εξασφαλισμένοι πόροι φτάνουν πια το 1,3 εκ., με το έργο να οδεύει κι αυτό προς δημοπράτηση.
Τα ποσά των 450.000 και 250.000 ευρώ πηγαίνουν για την δεύτερη φάση της υπογειοποίησης των κάδων σε έξι σημεία του δήμου και για την αγορά νέων κάδων απορριμμάτων αντίστοιχα, ενώ τέλος, 150.000 θα δοθούν για την υπογραφή 2μηνων και 8μηνων συμβάσεων στην καθαριότητα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν μέχρι την πρόσληψη των 47 μονίμων υπαλλήλων.
epiruspost.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Οι λάμπες γίνονται led και οι κάδοι υπόγειοι
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5180922721472711800
Σχόλια
item