Εκπρόσωπος ExxonMobil:Κανονικά οι εργασίες στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ Εκπρόσωπος ExxonMobil:Κανονικά οι εργασίες στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Εκπρόσωπος ExxonMobil:Κανονικά οι εργασίες στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ

Εκπρόσωπος ExxonMobil:Κανονικά οι εργασίες στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ

Ο εκπρόσωπος της ExxonMobil, Suann Guthrie, δήλωσε ότι ο προγραμματισμός της εταιρείας, που αφορά τις εργασίες στο τεμάχιο 10, προχωρά κανονικά θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια πληρωμάτων και πλοίων, που θα πραγματοποιήσουν τις έρευνες στην περιοχή.

Όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), o «προγραμματισμός μας αφορά τη διενέργεια δύο ερευνητικών γεωτρήσεων, ξεκινώντας το πρώτο εξάμηνο του 2018». 

Μέρος της προετοιμασίας είναι και η απόκτηση των σχετικών αδειών κι επιπλέον η συλλογή περιβαλλοντικών δεδομένων με τη χρήση ερευνητικών σκαφών. Αναμένουμε αυτές οι έρευνες να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους δύο μήνες».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, απέφυγε να απαντήσει κατά πόσο τα ερευνητικά σκάφη της ExxonMobil έχουν αρχίσει προετοιμασία στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο του 2017 υπογράφηκε στη Λευκωσία το συμβόλαιο εξερεύνησης και καταμερισμού παραγωγής για το τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ με τις εταιρείες ExxonMobil και Qatar Petroleum.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter, φωτογραφίες του USNS Carson City του αμερικανικού στόλου, που αναχώρησε χθες από τη Σούδα προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο πρέσβης, πρόκειται για πλοίο «αιχμή δόρατος» της εκστρατευτικής μεταγωγικής δύναμης του αμερικανικού στόλου, το οποίο διεξάγει ασκήσεις, προκειμένου να προωθήσει την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή.

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Whoa! What is that? Meet USNS Carson City 🇺🇸, a Spearhead-class expeditionary fast transport ship, during recent departure from Souda Bay, Greece 🇬🇷. Carson City is conducting naval ops to advance security & stability in region
Epirusblog Gr
5 of 5
Εκπρόσωπος ExxonMobil:Κανονικά οι εργασίες στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 1953902649640815621
Σχόλια
item