Άρτα: Σύνδεση Αρχαιολογικών Χώρων

Αποτέλεσμα εικόνας για Άρτα: Σύνδεση Αρχαιολογικών Χώρων
Υπεγράφη ανάμεσα στο Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και τον εκπρόσωπο του αναδόχου μελετητή, η μελέτη για την δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών σύνδεσης των Αρχαιολογικών Χώρων στην πόλη της Άρτας.
Πρόκειται για ένα έργο, η μελέτη του οποίου έχει προϋπολογισμό 30.000 ευρώ, όπου αναδεικνύονται τα σημαντικότερα μνημεία της Άρτας, τα οποία ενοποιούνται σε μια διαδρομή, την οποία ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει, είτε με τα πόδια, είτε με το ποδήλατο, είτε με το αυτοκίνητο.
Η διαδρομή αυτή ξεκινά από το Ιστορικό Γιοφύρι, περνά μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο, συνεχίζει στη Δυτική Νεκρόπολη, στο Πολυάνδριο, στην Παρηγορήτισσα, στο Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας, στην Αγία Θεοδώρα, στον Άγιο Βασίλειο και καταλήγει στο Κάστρο της πόλης. Να σημειωθεί ότι μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη θα υποβληθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ. 
Η ολοκλήρωση της μελέτης αναμένεται εντός του καλοκαιριού και στη συνέχεια θα ζητηθεί η χρηματοδότηση του έργου από το ΠΕΠ Ηπείρου (ΕΣΠΑ), στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση για τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου.
XARTHS ARTA ARXAIOLOGIKOI XOROI

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Σύνδεση Αρχαιολογικών Χώρων
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1755550462133198241
item