Γιάννενα: Ένας Φεβρουάριος γεμάτος δράσεις για το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Γιάννενα: Ένας Φεβρουάριος γεμάτος δράσεις για το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ένας Φεβρουάριος γεμάτος δράσεις για το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών

Γιάννενα: Ένας Φεβρουάριος γεμάτος δράσεις για το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών
Δημιουργικός μήνας ήταν ο Φεβρουάριος για το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών με διοργανώσεις, παραστάσεις και παρουσίες σε διεθνές και τοπικό επίπεδο.
Σε αυτές συμμετείχαν χορευτές του κάθε ηλικίας, ενώ συνεχίστηκε η συνεργασία με πλήθος συλλόγων του Δήμου.
Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, συμμετείχε στα τέλη του μήνα σε διάφορες δράσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού IFT Βελιγραδίου, που σκοπό είχαν την προβολή της Ηπείρου και όπου η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από την Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας, Έλενα Κουντουρά, η οποία επισκέφτηκε το Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, συνοδευόμενη από τον Υπουργό Τουρισμού της Σερβίας, κ. Ljiajic, εκθείασε τις ομορφιές της Ηπείρου, φωτογραφήθηκε με το Συγκρότημα και προς έκπληξη όλων χόρεψε μαζί τους, μετά τη συνέντευξή της στην Ελληνική Τηλεόραση, την οποία έδωσε μπροστά στο Περίπτερο της Ηπείρου.  
Της διεθνούς παρουσίας προηγήθηκε η διοργάνωση της εκδήλωσης «Καρναβάλι στα Γιάννενα», στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων με τη συμμετοχή συλλόγων της παλιάς πόλης (Λούτσα, Λακκώματα, Καραβατιά - 2ο ΚΑΠΗ, Πλάτανος), η παρέλαση στα Ελευθέρια των Ιωαννίνων ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και η παρουσία κατά την άφιξη του πρώτου κυπριακού αεροσκάφους, που εγκαινίασε τη νέα απευθείας πτήση από την Κύπρο στα Γιάννενα. 
Η δράση του Συγκροτήματος συνεχίζεται στις 18 Μαρτίου με το 2ο Φεστιβάλ Παιδικών παραδοσιακών Συγκροτημάτων Δήμου Ιωαννιτών.
proinoslogos.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένας Φεβρουάριος γεμάτος δράσεις για το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3989068695781393369
Σχόλια
item