Πρέβεζα: Εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη του Στέργιου Γιαννάκη για τοπικά και πολιτικά θέματα Πρέβεζα: Εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη του Στέργιου Γιαννάκη για τοπικά και πολιτικά θέματα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη του Στέργιου Γιαννάκη για τοπικά και πολιτικά θέματα

Πρέβεζα: Εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη του Στέργιου Γιαννάκη για τοπικά και πολιτικά θέματα
Μια συνέντευξη του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πρέβεζας Στέργιου Γιαννάκη, ο οποίος μιλάει τόσο για τα τοπικά όσο και για τα πολιτικά επίκαιρα θέματα, φιλοξενεί η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, στο ειδικό της αφιέρωμα για τους Ηπειρώτες. Στη συνέντευξη περιέχονται τα παρακάτω:
Μια σημαντική πρωτοβουλία του Βουλευτή της Ν.Δ. Πρέβεζας Στέργιου Γιαννάκη, να συναντάται με τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης στους Δήμους πάργας, Ζηρού και Πρέβεζας, βρήκε ιδιαίτερη απήχηση και πήρε ευνοϊκά σχόλια από την πλειοψηφία των κατοίκων του Νομού Πρέβεζας.
Ο Στέργιος Γιαννάκης όπως μας είπε, ήρθε σε επαφή με τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κάθε Δήμου και του κάθε Δημοτικού Διαμερίσματος ξεχωριστά. 
Πολλά από τα θέματα που του τέθηκαν τα έφερε στη Βουλή.
Απαντώντας σε ερώτησή μας για την μέχρι τώρα δράση του στο Κοινοβούλιο είπε:
«Από την αρχή της εκλογής μου δραστηριοποιήθηκα όσο περισσότερο γινόταν για να μάθω τις διαδικασίες, να αποκτήσω Κοινοβουλευτική εμπειρία, για να ανιχνεύσω τις δυνατότητες που υπάρχουν για την σωστότερη εκπροσώπηση του Νομού μας στο Εθνικό Κοινοβούλιο.
Ήδη μέχρι σήμερα έχω κάνει 10 ομιλίες στη Βουλή, 70 αναφορές, 293 ερωτήσεις και 24 επίκαιρες ερωτήσεις, γεγονός που μου επέτρεψε να συμπεριληφθώ στον κατάλογο των πιο δραστήριων Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. 
Είμαι αναπληρωτής Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ συμμετέχω στη διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Ειδική Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας καθώς και στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής. Συμμετέχω επίσης σε διεθνείς οργανισμούς.»
Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιες από τις ερωτήσεις του θεωρεί σημαντικότερες για το Νομό μας ο Στέργιος Γιαννάκης είπε: «Η άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης με επανεκκίνηση των έργων στον οδικό άξονα Αμβρακία- Άκτιο που είναι ζωτικής σημασίας για το Νομό μας καθώς και η σύνδεση με την Ιόνια οδό στη Φιλιππιάδα είναι στο συνεχές ενδιαφέρον μου.
Ο Υπουργός Μεταφορών κ.Σπίρτζης αναφέρεται συνεχώς σε «λάθη του παρελθόντος» .
Δεν ήμουν Βουλευτής για το διάστημα στο οποίο αναφέρεται αλλά γνωρίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά ήδη 3 χρόνια και δεν μπορεί να επικαλείται το παρελθόν γιατί ήδη έχει παρελθόν ως Κυβέρνηση, που δυστυχώς συνεχίζει να λειτουργεί με όρους αντιπολίτευσης.»
Τα Κέντρα Υγείας του Νομού μας, οι Σχολές Εμπορικού Ναυτικού, τα ΤΕΙ Πρέβεζας ήταν ακόμη θέματα του συνεχούς ενδιαφέροντός μου όπως και πολλά άλλα θέματα που απασχόλησαν τους συμπατριώτες μας, όπως τελευταία το πρόβλημα των πλημμυροπαθών του νομού μας που μέχρι σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί. 
Ασχολούμαι με τα προβλήματα των συμπατριωτών μας καθημερινά καθώς έχω την άποψη πως δεν πρέπει να να υποτιμούμε την καθημερινότητά τους αλλά και τα προσωπικά και οικογενειακά τους ζητήματα.
Ο θεσμικός μας ρόλος περιλαμβάνει τόσο την στήριξη στα προβλήματά τους, όσο και στο δυνάμωμα της φωνής τους.
Πρέπει να υποστηρίζουμε και να επιλύουμε ότι μπορούμε και να επιμένουμε να φτάνουμε τα θέματα που μας θέτουν μέχρι τέλους.
Διατηρώ μια καλή επαφή με την κοινωνία, συνομιλώ, ακούω και συνεργάζομαι με όλους τους συμπατριώτες μου ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση του καθενός.»
Σε ότι αφορά την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τη διακυβέρνηση της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Στέργιος Γιαννάκης απάντησε: «Ζούμε ένα επικοινωνιακό μπαράζ, χωρίς σχέδιο. Δεν μπορεί να είναι παιχνίδι αυτοσχεδιασμών οι ζωές μας και το μέλλον μας. 
Μόλις προχθές στη Βουλή αποδείχθηκε ο πολιτικός αντιπερισπασμός και το σκηνικό διχασμού και τοξικότητας που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση με την υπόθεση NOVARTIS που πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα. 
Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει οι κυβερνώντες να εγκαταλείψουν τον λαϊκισμό και να ανακαλύψουν τον ρεαλισμό.
Εμείς ως Νέα Δημοκρατία δεν κάνουμε μηδενιστική αντιπολίτευση όπως έκανε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για εμάς πάνω από όλα είναι το εθνικό, το κοινωνικό και το συλλογικό συμφέρον.
Είμαστε δυναμικά παρόντες στον έλεγχο της κυβέρνησης αλλά δίκαιοι απέναντί τους.»
Τέλος σε ότι αφορά τη Νέα Δημοκρατία και τις θέσεις της είπε:
¨»Προσωπικά δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη κομματική συμμετοχή και οι τυχόν αντιπαραθέσεις σε εσωτερικό επίπεδο είναι έξω από την λογική και την γενικότερη πολιτική μου στάση.
Είμαι από αυτούς που πιστεύουν στην παραταξιακή ενότητα, με μόνο στόχο και σκοπό την υπεράσπιση από την παράταξή μου, των πάντα επίκαιρων αρχών και αξιών της.
Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν έχουμε στην Ελλάδα ένα αναπτυξιακό και παραγωγικό σταθερό μοντέλο. 
Οφείλουμε σαν αυριανή κυβέρνηση να το διαμορφώσουμε. Κυρίως το κομμάτι που αφορά στην ανάπτυξη, μέσα από Δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις θα φέρει θέσεις εργασίας και θα καταπολεμήσει την ανεργία.
Ενώ το κομμάτι που αφορά στην παραγωγή θα δημιουργήσει αυτάρκεια αγαθών, θα τονώσει την εσωτερική κατανάλωση, θα αυξήσει τις εξαγωγές και έτσι το κράτος φορολογώντας τα παραγόμενα αγαθά και τις υπηρεσίες θα μπορεί με τη σειρά του να δώσει καλύτερο επίπεδο ζωής στο Λαό.
Ως κόμμα δε, φροντίζουμε για την ανασύνταξη του ευρύτερου παραταξιακού χώρου της κεντροδεξιάς και από ότι φαίνεται, το καταφέρνουμε.»
prevezaposto.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη του Στέργιου Γιαννάκη για τοπικά και πολιτικά θέματα
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 4406630491758974269
Σχόλια
item