Γιάννενα: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - Μεγάλη άσκηση για την αντιμετώπιση σεισμού στα Γιάννενα Γιάννενα: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - Μεγάλη άσκηση για την αντιμετώπιση σεισμού στα Γιάννενα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - Μεγάλη άσκηση για την αντιμετώπιση σεισμού στα Γιάννενα

Γιάννενα: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - Μεγάλη άσκηση για την αντιμετώπιση σεισμού στα Γιάννενα
Στα πλαίσια της διαρκούς ετοιμότητας και εκπαίδευσης του προσωπικού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Ηπείρου για καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών από την πιθανή εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, θα πραγματοποιηθούν σήμερα Πέμπτη 29 Μαρτίου, στις έδρες των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων ασκήσεις ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «Σεισιχθων».
Στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ιωαννίνων η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 9:30 το πρωί και θα τη διοργανώσουν από κοινού η ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων και η 5η ΕΜΑΚ.
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων καθώς και σε κτίριο της επιχείρησης «Αυγά Ιωαννίνων Λισγάρας» στο Πέραμα, όπου θα αντιμετωπιστούν ως πραγματικά συμβάντα (μερική κατάρρευση κτιρίων, εγκλωβισμός μαθητών - εκπαιδευτικών, εργαζομένων), συνέπεια εκδήλωσης ισχυρού σεισμού στην πόλη των Ιωαννίνων.
Στην άσκηση εκτός των πυροσβεστικών δυνάμεων θα συμμετέχουν επί του πεδίου της άσκησης στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, η 8η Ταξιαρχία, η ΕΛ.ΑΣ, το ΕΚΑΒ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, η ΔΕΔΔΗΕ και ΕθελοντικέςΟργανώσεις.
Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης ετοιμότητας είναι η δοκιμασία του υφιστάμενου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, η αποσαφήνιση των ρόλων των συναρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η βελτιστοποίηση του επιπέδου της συνεργασίας και συντονισμού των υπηρεσιών σε περίπτωση σεισμικών φαινομένων.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - Μεγάλη άσκηση για την αντιμετώπιση σεισμού στα Γιάννενα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5152409709831504104
Σχόλια
item