Δραγασάκης: Η προληπτική γραμμή στήριξης θα φέρει νέο μνημόνιο Δραγασάκης: Η προληπτική γραμμή στήριξης θα φέρει νέο μνημόνιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δραγασάκης: Η προληπτική γραμμή στήριξης θα φέρει νέο μνημόνιο

Δραγασάκης: Η προληπτική γραμμή στήριξης θα φέρει νέο μνημόνιο

Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στην καθαρή έξοδο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και πρόσθεσε ότι «οικοδομείται» ένας «κουμπαράς» για το ενδεχόμενο αναταράξεων τα επόμενα χρόνια.

Νέο μνημόνιο θα φέρει η προληπτική γραμμή στήριξης της ελληνικής οικονομίας σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει για τον δρόμο της καθαρής εξόδου στις αγορές.

Ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής είπε ότι η προληπτική γραμμή στήριξης θα συνοδευτεί

«με νέο σύμφωνο που πρέπει να περάσει από τα κοινοβούλια. Αυτό το σύμφωνο θα έχει υποχρεώσεις και δεν θα μας δώσει την ευκαιρία να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας» για να προσθέσει «ο άλλος δρόμος - και το θετικό είναι ότι το έχουμε συμφωνήσει – είναι, αντί να προσφύγουμε σε προληπτική γραμμή, να έχουμε τα δικά μας αποθέματα και αν υπάρξουν αναταράξεις τα επόμενα χρόνια, να έχουμε τον δικό μας κουμπαρά, τα δικά μας χρήματα».

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση «οικοδόμησης» του εθνικού κουμπαρά, λέγοντας πως «έχουμε συμφωνήσει να πάρουμε 9 δις ευρώ από τα 86 δις ευρώ δάνειο και θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε ότι ποσό μπορούμε από τις αγορές. Ήδη έχουμε αντλήσει 4,5 δις ευρώ».

Βέβαια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας παραδέχθηκε ότι οι αγορές δεν αποτελούν τον πλέον ασφαλή δρόμο δανεισμού.  «Οι αγορές είναι την μια έτσι και την άλλη αλλιώς» είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει ότι «εμείς όμως είμαστε σε δρόμο για να χτίσουμε το αποθεματικό μας».

Τέλος, τόνισε ότι και μετά τον ερχόμενο Αύγουστο η οικονομία θα λειτουργεί με κανόνες. 
epirusblog.gr
5 of 5
Δραγασάκης: Η προληπτική γραμμή στήριξης θα φέρει νέο μνημόνιο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1969412192020855624
Σχόλια
item