Πρέβεζα: Κανένας σχεδιασμός για τα «ορφανά» στρατόπεδα από το Δήμο Πρέβεζας Πρέβεζα: Κανένας σχεδιασμός για τα «ορφανά» στρατόπεδα από το Δήμο Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Κανένας σχεδιασμός για τα «ορφανά» στρατόπεδα από το Δήμο Πρέβεζας

Πρέβεζα: Κανένας σχεδιασμός για τα «ορφανά» στρατόπεδα από το Δήμο Πρέβεζας
Εκτάσεις-φιλέτα. Εκτάσεις που αν αξιοποιηθούν κατάλληλα μπορούν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης της Πρέβεζας, να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες αναψυχής προς τους πολίτες και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, αλλά και την τοπική οικονομία υπό προϋποθέσεις. 

Ο λόγος για το στρατόπεδο «Αθανασιάδη» στην Κυανή Ακτή Πρέβεζας (Φρούριο του Αγίου Γεωργίου) και το στρατόπεδο «Κονκουρή» στην είσοδο της πόλης.
Δύο διαφορετικές περιπτώσεις που έχουν μείνει εκτός σχεδιασμού πρωτίστως του Δήμου Πρέβεζας και δευτερευόντως της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Αξίζει να σημειωθεί πως η Π.Ε. Πρέβεζας έχει ήδη προχωρήσει το σχεδιασμό της για το στρατόπεδο «Δούκα» (Άγιος Ανδρέας), ενώ ο Δήμος Πρέβεζας προχωρά στην κατάρτιση Master Plan αξιοποίησης για το Πεδίο Βολής Παντοκράτορα και το στρατόπεδο «Σολωμού».
0022
Το στρατόπεδο «Αθανασιάδη» έχει έκταση 9.413τ.μ. και βρίσκεται στην «καρδιά» ενός από τα πιο ωραία σημεία της Πρέβεζας, την Κυανή Ακτή. Ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείο Εθνικής Άμυνας και μάλιστα στη σύμβαση του 2014 μεταξύ της Π.Ε. Πρέβεζας και του Ταμείου, η Περιφέρεια είχε υποχρέωση να στείλει τις προτάσεις της εντός 18 μηνών, κάτι που δεν έγινε.
Είναι ένας χώρος με τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης, ενώ διαθέτει και κτιριακές εγκαταστάσεις παλαιές. Παράλληλα αποτελεί ένα μνημείο με πλούσια ιστορία, που θα μπορούσε να ενταχθεί και σε ανάλογα χρηματοδοτικά προγράμματα για Κάστρα, σε ένα πλαίσιο ολοκληρωμένων προτάσεων.
Προσφέρεται για τουριστική, πολιτιστική, καλλιτεχνική, αθλητική αξιοποίηση, ωστόσο ο Δήμος Πρέβεζας αδιαφορεί παντελώς για το συγκεκριμένο χώρο.
07382855fbfd7203cf82385679896b38 L
Το στρατόπεδο «Κονκουρή» είναι στην είσοδο της πόλης της Πρέβεζας επί της Λ. Ιωαννίνων. 
Η έκταση ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών και προσφάτως με την κρίση στο προσφυγικό είχε προταθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις για να στεγαστεί εκεί Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, κάτι που είχε αρνηθεί τότε ο Δήμος. 
Μεγάλο του πλεονέκτημα ότι βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης, αν και προσφάτως είχε μετατραπεί σε… μαντρί.
Παλαιότερα και επί Δημαρχίας Νίκου Γιαννούλη υπήρχε πρόταση να μεταφερθούν εκεί οι δημόσιες υπηρεσίες, στο πλαίσιο αποκέντρωσης και παράλληλα να εξοικονομήσει το Δημόσιο χρήματα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν «πέρασε».
Και για το «Κονκουρή» ο Δήμος δεν έχει απολύτως κανέναν σχεδιασμό.
Τα δύο αυτά στρατόπεδα κατά συνέπεια φαίνεται πως έχουν μείνει… ορφανά!
Μέχρι αποδείξεως του εναντίου…
atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Κανένας σχεδιασμός για τα «ορφανά» στρατόπεδα από το Δήμο Πρέβεζας
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 8031532578970230667
Σχόλια
item