Γιάννενα: Στόχος ένα πραγματικό πάρκο Γιάννενα: Στόχος ένα πραγματικό πάρκο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στόχος ένα πραγματικό πάρκο

Γιάννενα: Στόχος ένα πραγματικό πάρκο

Σε πραγματικό πάρκο θέλει να μετατρέψει η δημοτική αρχή το κατ’ όνομα μόνο σήμερα Πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου, συμβολή των οδών Δωδώνη και Δομπόλη, δίνοντας, μάλιστα, τη δυνατότητα στους πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους για τη μορφή που επιθυμούν να έχει.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην αντιδήμαρχο Ελένη Βασιλείου, που έδωσε τις κατευθυντήριες οδηγίες για να ξεκινήσει από χθες δημόσια διαβούλευση, που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 Μαρτίου.

Σήμερα το Πάρκο περικλείεται από δρόμους υψηλής κυκλοφορίας και η πρόσβαση από τους πολίτες γίνεται μόνο αφού τους διασχίσουν, με την επικινδυνότητα που τους χαρακτηρίζει λόγω κυκλοφοριακού φόρτου. 
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν χώρο πρασίνου, που δεν τον επισκέπτονται οι πολίτες, πλην της επετείου του Πολυτεχνείου για την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο. 
«Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων κοινόχρηστων χώρων σε σημεία που υπολείπονται, και να τους αποδώσουμε στους πολίτες για χρήση με τα ευεργετικά οφέλη που όλοι γνωρίζουμε», αναφέρει σε δήλωσή της για την πρωτοβουλία η κ. Βασιλείου.
Μέσω της διαβούλευσης, ο δήμος επιζητά την άποψη των δημοτών για τη μετατροπή του κόμβου σε πάρκο, έστω και μικρών διαστάσεων, με τη πεζοδρόμηση της ανωνύμου οδού που συνδέει την οδό Δομπόλη με τη λεωφόρο Δωδώνης. 
Με την προτεινόμενη παρέμβαση, δε δημιουργείται πρόβλημα στη κυκλοφορία των αυτοκινήτων, δεδομένης της ύπαρξης φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των οδών Δωδώνης, Δομπόλη και Κενάν Μεσαρέ.
«Θέλουμε πραγματικά να καταγράψουμε την άποψη των συνδημοτών μας στην παρέμβαση που έχουμε σχεδιάσει. Άλλωστε, η μετατροπή του χώρου σε ένα κανονικό πάρκο γίνεται με γνώμονα την αύξηση των δημόσιων ελεύθερων χώρων μέσα στον αστικό ιστό προς όφελος των πολιτών. 
Έχουμε αποδείξει ως δημοτική αρχή πως επιζητούμε τη γνώμη των πολιτών κι αυτό κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση, μέσω της δυνατότητας που μας δίνει η ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση», τονίζει η κ. Βασιλείου, ενώ προσθέτει πως παρόμοια διαδικασία θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον και για άλλες παρόμοιες παρεμβάσεις που έχει σχεδιάσει η αντιδημαρχία Πρασίνου, Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών Θεμάτων.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση, μπορούν να το κάνουν στην πλατφόρμα διαβούλευσης του δήμου Ιωαννιτών στη διεύθυνση http://www.diavouleusi.eu/
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στόχος ένα πραγματικό πάρκο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2034687811811349857
Σχόλια
item