Γιάννενα: «Από το Α ως το Ω» Μια Ακαδημία για Γονείς: «Όταν το Σώμα μας μιλάει: Το Άγχος και η Διαχείρισή του» Γιάννενα: «Από το Α ως το Ω» Μια Ακαδημία για Γονείς: «Όταν το Σώμα μας μιλάει: Το Άγχος και η Διαχείρισή του» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Από το Α ως το Ω» Μια Ακαδημία για Γονείς: «Όταν το Σώμα μας μιλάει: Το Άγχος και η Διαχείρισή του»

Γιάννενα: «Από το Α ως το Ω» Μια Ακαδημία για Γονείς: «Όταν το Σώμα μας μιλάει: Το Άγχος και η Διαχείρισή του»
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιστημονικά υπεύθυνη την κ. Άρτεμη Γιώτσα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ο Τομέας Υγείας του Παιδιού του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιστημονικά υπεύθυνο τον κ. Νικόλαο Χαλιάσο, Καθηγητή και η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μ.Ε.Υ.) με επιστημονικά υπεύθυνη την κ. Άρτεμη Τσίτσικα, Επίκουρη Καθηγήτρια, διοργανώνουν την 3η από τις 8 μηνιαίες δίωρες διαδραστικές συναντήσεις με τίτλο «Από το Α ως το Ω» Μια Ακαδημία για Γονείς. 
Οι συναντήσεις αυτές, που υλοποιούνται κάθε χρόνο, για πρώτη φορά πραγματοποιούνται εκτός Αττικής και τα Ιωάννινα είναι η πρώτη πόλη της Περιφέρειας που τις φιλοξενεί.
Η τρίτη συνάντηση θα διεξαχθεί την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και ώρα 6.00 μμ. στο Ξενοδοχείο DuLac, όπου η κ. Άρτεμις Γιώτσα, Αναπλ. Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας, θα συζητήσει με το ακροατήριο το θέμα: “Όταν το Σώμα μας μιλάει: Το Άγχος και η Διαχείρισή του”.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τις ποικίλες κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές που τον συνοδεύουν επιφορτίζουν σε μεγάλο βαθμό παιδιά και ενήλικες. Το άγχος πολύ συχνά εμφανίζεται με τρόπους που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτοί από το ίδιο το άτομο και συχνά παίρνει τη μορφή ψυχοσωματικών εκδηλώσεων.  
H ομιλήτρια θα αναπτύξει τους πιθανούς τρόπους εμφάνισης του άγχους από την παιδική ηλικία μέχρι και την ενήλικη ζωή και θα προτείνει τρόπους διαχείρισής του.
Δύο λόγια για την ομιλήτρια
Η κ. Άρτεμις Γιώτσα, Αναπλ. Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με πολυετή εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Γονέων, διετέλεσε Επιστημονικώς Υπεύθυνη του Προγράμματος «Σχολές Γονέων» από το 2005 ως το 2015 που υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). 
Είναι Πρόεδρος της Εταιρείας Διαπροσωπικής Αποδοχής – Απόρριψης (International Society of Interpersonal Acceptance–Rejection). Εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ψυχολόγων στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ηθικής Δεοντολογίας. Διοργάνωσε τον Μάιο του 2016 το 1o Διεθνές συνέδριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ φέτος διοργανώνει το 7ο Διεθνές Συνέδριο Διαπροσωπικής Αποδοχής – Απόρριψης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Περισσότερες πληροφορίες:
Ιστός: http://bit.ly/3-AKADHMIAgiaGONEIS
Τηλ.: 2651005794/5894
vimanews.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Από το Α ως το Ω» Μια Ακαδημία για Γονείς: «Όταν το Σώμα μας μιλάει: Το Άγχος και η Διαχείρισή του»
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3752316425575121808
Σχόλια
item