Γιάννενα: Στόλος για «δύσκολες» αποστολές Γιάννενα: Στόλος για «δύσκολες» αποστολές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στόλος για «δύσκολες» αποστολές

Γιάννενα: Στόλος για «δύσκολες» αποστολές

Στα 45 περίπου ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ της 7ης Περιφέρειας προστέθηκαν πρόσφατα ακόμη τρία, χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τα τρία αυτά οχήματα, ωστόσο, δεν είναι «συμβατικά», καθώς τα δύο διαθέτουν τετρακίνηση, ώστε να μπορούν άνετα να κινούνται στο ορεινό δίκτυο, και το τρίτο είναι μικρότερο σε μέγεθος, διευκολύνοντας τις μεταφορές στα στενά καντούνια της Κέρκυρας, όπου βρίσκεται από προχθές.

Το ένα από τα δύο οχήματα με τετρακίνηση θα διατεθεί στον νομό Άρτας, προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες των Τζουμέρκων (Βόρειων και Κεντρικών), ενώ το δεύτερο θα παραμείνει στην έδρα της περιφέρειας, προκειμένου να εξυπηρετεί ανάγκες των ορεινών περιοχών, όπως τα Ζαγόρια, το Μέτσοβο και την Κόνιτσα, αλλά και να χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων και παγετού.


«Εργονομικά είναι πολύ εύκολα στη χρήση τους, ενώ πλεονέκτημα είναι η κινητικότητα που παρουσιάζουν τα φορεία στην καμπίνα, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξυπηρετούν τον γιατρό και τους διασώστες. 


Νομίζουμε ότι θα εξοικονομήσουμε χρόνο και χρήμα, και θα μειώσουμε τον νεκρό χρόνο, ώστε να είμαστε κοντά στον πολίτη άμεσα», σημείωσε ο διευθυντής της 7ης Περιφέρειας Ηπείρου, Λευκάδας και Κέρκυρας του ΕΚΑΒ Βασίλης Παπαδιώτης.

Παράλληλα, με την ενίσχυση του στόλου, ολοκληρώνεται και η εγκατάσταση του συστήματος τηλεπικοινωνιών TETRA στην Κέρκυρα, μετά τα Γιάννενα, για να ακολουθήσει η Θεσπρωτία, ενώ σε επίπεδο προσωπικού η 7η Περιφέρεια βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, αν και ποτέ δεν καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗΣΠρο των πυλών φαίνεται πως είναι η εγκατάσταση της βάσης αεροδιακομιδής του ΕΚΑΒ στο Άκτιο, που θα ενισχύσει σημαντικά τις υπηρεσίες παροχής υγείας στα παράλια της Ηπείρου και τα Ιόνια νησιά, ενόψει της θερινής περιόδου.


Αν και οριστικές, επίσημες, ανακοινώσεις, δεν έχουν γίνει, επίκειται μέχρι το τέλος του μήνα επίσκεψη του προέδρου του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου στη Ήπειρο και τη βάση του Ακτίου, σύμφωνα με τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε με τον Β. Παπαδιώτη. «Αυτό σημαίνει πολλά για μένα, αλλά δε θέλω να πω τίποτα περισσότερο. 


Είναι καλό δείγμα και εύχομαι η θερινή σεζόν να μας βρει έτοιμους», σημείωσε ο κ. Παπαδιώτης ερωτηθείς σχετικά.

Η πρόθεση της διοίκησης του ΕΚΑΒ έχει εκφραστεί δια στόματος του προέδρου σε επίσκεψή του στα Γιάννενα, αλλά και πρόσφατα, δια του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ Μίλτου Μυλωνά στην Κέρκυρα, με αφορμή εκδήλωση της 7ης Περιφέρειας Ηπείρου, Λευκάδας και Κέρκυρας του ΕΚΑΒ. 


«Το σημαντικότερο για την περιοχή είναι ότι φέτος το καλοκαίρι δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα να κερδίσουμε το στοίχημα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι αεροδιακομιδές από το Άκτιο για όλα τα περιστατικά που χρειάζονται περαιτέρω αντιμετώπιση», είχε αναφέρει.

agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στόλος για «δύσκολες» αποστολές
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1097573610641090877
Σχόλια
item