Οι καλύτεροι των καλύτερων στον Στρατό -Διέταξε έκτακτη άσκηση ο Καμμένος, με την επίλεκτη Δύναμη Δέλτα [εικόνες & βίντεο] Οι καλύτεροι των καλύτερων στον Στρατό -Διέταξε έκτακτη άσκηση ο Καμμένος, με την επίλεκτη Δύναμη Δέλτα [εικόνες & βίντεο] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οι καλύτεροι των καλύτερων στον Στρατό -Διέταξε έκτακτη άσκηση ο Καμμένος, με την επίλεκτη Δύναμη Δέλτα [εικόνες & βίντεο]

Οι καλύτεροι των καλύτερων στον Στρατό -Διέταξε έκτακτη άσκηση ο Καμμένος, με την επίλεκτη Δύναμη Δέλτα [εικόνες & βίντεο]
Ενεργοποιήθηκε η Δύναμη Δέλτα του Ελληνικού Στρατού προκειμένου να συμμετάσχει σε έκτακτη άσκηση που ζήτησε το υπουργείο Αμυνας. 
Η Δύναμη Δέλτα είναι μια Διακλαδική Δύναμη, με συγκεκριμένη δομή και μέσα που αποσπώνται σε αυτή από μονάδες επιφανείας του Αρχηγείου Στόλου, μαχητικά του ΑΤΑ και τμήματα Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.
Ενδεικτικό της ευελιξίας της συγκεκριμένης δύναμης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι πως η δομή της Δύναμης Δέλτα μεταβάλλεται αναλόγως της τακτικής κατάστασης και είναι ειδικής σύνθεσης. 
Σε αυτήν υπάγονται μεταξύ άλλων:
 • Η Ζ ΜΑΚ (Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών)
  Πρόκειται για τη Mονάδα Φάντασμα όπως την αποκαλούν, η οποία ιδρύθηκε το 1997 λίγους μόλις μήνες μετά της Κρίση των Ιμίων.
  Σε αυτήν υπηρετούν μόνιμα στελέχη των ΕΔ και με επάνδρωση 100%. Η κύρια αποστολή της Μονάδος είναι η ταχεία αντίδραση στο Αιγαίο και η ανακατάληψη βραχονησίδων, μικρονησίδων και μικρών νήσων​.
 • Το ΕΤΑ (Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών)
Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) αποτελεί την ελίτ των ειδικών δυνάμεων. Η καθημερινότητά τους είναι μία συνεχή προετοιμασία. Βρίσκεται όλο το χρόνο κοντά στις ακριτικές περιοχές χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί. Είναι σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας απαιτείται και φτάνει πάντα πρώτο για να αντιμετωπίζει οποιαδήποτε συμβατική ή ασύμμετρη απειλή.
 • Η ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών)
 • Το 575 ΤΠΝ (Τάγμα Πεζοναυτών) της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών
 • 2-3 φρεγάτες της ΔΦΓ (Διοίκησης Φρεγατών) του ΠΝ
 • 2 αρματαγωγά ή Πλοία Ταχείας Μεταφοράς της ΔΑΔ (Διοίκηση Αμφίβιων Δυνάμεων) του ΠΝ
 • 1 μοίρα μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ
 • Στη δύναμη Δέλτα ανήκει επίσης και ο Λόχος Άμεσης Επέμβασης της Β' Μοίρας Αλεξιπτωτιστών.
Το έμβλημα της Δέλτα 
Το έμβλημα έχει το τριγωνικό σχήμα του γράμματος «Δ» και στο κάτω μέρος του γράφει «ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΛΤΑ». Στο κέντρο του είναι τα σύμβολα από τον επιχειρησιακό χώρο δράσης των διακλαδικών δυνάμεων που είναι θάλασσα, γη και αέρας.
Παλιότερες ασκήσεις της Δύναμης Δέλτα 
Epirusblog Gr
5 of 5
Οι καλύτεροι των καλύτερων στον Στρατό -Διέταξε έκτακτη άσκηση ο Καμμένος, με την επίλεκτη Δύναμη Δέλτα [εικόνες & βίντεο]
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 1792088920265645305
Σχόλια
item